Arkadaşlar bugün şehir dışına çıkacaktım. Bindim arabaya. Geçtim otobana. Virajdan döndüm ve karşımda koskoca bir radar olduğunu gördüm. İleride polis çevirdi. Hız ihlali yaptınız dedi. Geçtiğim yolun hız limiti 70 veya 80 idi sanırım. Belgede 87 ile geçtiğim yazıyor.
Polis ile konuştuğumda artık yeni sisteme geçildi malesef denildi. Cezam ne kadar dedim. Hesaplayacağız dedi ve 6 bin TL ceza çıktı. Yeni sisteme geçilmeseydi ne kadar ödeyecektim dedim? 2 bin küsür olacaktı dedi. Ben de sağlık olsun dedim.
Anlaşılan devlet halkın cebindeki son kuruşa kadar göz dikmiş. Bana bu miktar biraz insafsızca geldi. 2 gidiş 2 geliş çift şeritli otobanda 87 km hız ile gidip 6 bin TL yiyen nadir kişilerdenim sanırım 😅 ülkem diyorum seviyorum diyorum ama böyle trajikomik şeylerle karşılaşınca iyice soğdum. Umarım kimsenin başına gelmez 😅
Edit: Yorumlarda insanlar ceza tabiki yazılacak diyor. Tamam ben yazılmasını eleştirmedim.
Eleştidiğim kısımlar Tolerans payı neden kaldırıldı? Yüzdelik dilim neden kaldırıldı? Artı olarak 2 şerit gidiş 2 şerit geliş yolda 70 KM limiti komik değil mi? Sollama serbest yolda da işin ironisi.