Selamlar,
İnceleyip görüş bildirdiğiniz için teşekkür ederim.
Benim de itirazım zaten tam olarak bu noktaya dayanıyor. Normal işleyişte belirttiğiniz gibi tarihlerin bu şekilde görünmemesi gerekirken, bende görünen kayıtlarda dönem, son ödeme tarihi, belge tarihi ve işlem kayıtları birbiriyle tam olarak örtüşmüyor. Ben de bu yüzden sürecin sağlıklı ve tutarlı yönetilmediğini düşünüyorum. Ben müşteriyim, ödeme tarihimi sistemde gözüken son ödeme tarihine göre kendimi ayarlarım. Bu çok normal bir şey. Fatura'da son ödeme tarihi 27 Mart yazıyorsa son ödeme tarihine daha var diye düşünmem çok normal diye düşünüyorum.

Ayrıca özellikle dikkat çekmek istediğim husus şu: firma tarafı ticket içinde önce “ödeme 10 gün geç yapıldı”, sonra “7 gün sonra yapıldı” şeklinde farklı ifadeler kullandı. Siz de kayıtlar üzerinde tarih karışıklığı olabileceğini belirtmişsiniz. Benim şikâyetimin özü de zaten budur; yani tek başına fiyat artışı değil, kayıtlar ile açıklamaların birbiriyle uyuşmaması.

Belge üzerinde görünen hizmet dönemi, son ödeme tarihi, işlem kaydı ve daha sonra açılan yeni kayıt birlikte değerlendirildiğinde, kullanıcı olarak hangi kaydın esas alındığını net şekilde anlayamıyorum. Eğer burada firma tarafında sistemsel ya da işlemsel bir hata varsa, bunun açık ve tutarlı şekilde izah edilmesi gerekirdi. Ancak bana verilen cevaplarda bu netlik oluşmadı. Ticketten atılan cevaplar suçlayıcı hatta buradan paylaşmamı da kendilerine yönelik çıkarcı amacım olduğunu ifade ettiler. Bu çok şirkin ve kurumsal bir firmaya yakışmayan bir yaklaşım tarzıydı.

Sonuç olarak benim amacım “kesin olarak şu haksızlık yapıldı” demekten ziyade, elimdeki kayıtların ve tarafıma yapılan açıklamaların çelişkili olduğunu ortaya koymaktır. Nitekim siz de tarih tarafında bir karışıklık olabileceğini belirtmişsiniz. Temennim firmanın kendi kayıt akışı sistemsel tarihlerin daha standart hale getirmesi ve bu tutumları için özür dilemeleri.

Teşekkür ederim iyi çalışmalar...