Açık bir şey söyleyeyim hocam sektörden sektöre bu değişiyor tabi okumakta faydada var zararda var yani ben okudum benim bölümüm bitince direk iş bulurum vesaire diye düşünen çok var.

Grafik tasarım ajansı yönetiyorum 23 yaşındayım 12-13 yaşından beri bilgisayarda tasarım video konusunda kendimi geliştirdim o aralar oyunlardada oynuyorum yöneticilik yapıyorum 20 yaşında güzellik salonunda sosyal medyacı olarak başladım evde para kazanıyordum can sıkıntısına dışarıda çalışmak istedim 2 hafta sonra sorunları yapılması gerekenleri söyleyince müdürlük teklif ettiler ardından genel müdürlük yaptım 5 şubesi vardı 1 tanesi sushi restorantı 1 yıl boyunca devam ettim sonra ayrıldım şehir değiştirmek zorunda kaldığım için başka şehre taşındım bir tasarım ajansına başvurdum sadece girişte şunu dedim yaptığım işleri göstereyim diyip r10 konumu gösterdim tamamdır alındın diyip işe alındım hiç okul okudun mu şunu yaptın mı diye soran olmadı başka bir ajansa gittim gene aynı şekilde dediğim gibi sektörden sektöre değişiyor yani oyun sunucularında yöneticilik yapıp hala gittiğim yerlerde yöneticilik veriliyor şuan bulunduğum ajansın yönetimini ve tasarımlarını yapıyorum gerektiğin de işe alımlarda okullu olanları almamaya çalışıyorum çünkü okulda öğrenilen şey bizim yaptığımız işe yetmiyor temel düzeyin altında çoğu , o işte çıkınca beni herkes alır diyenlerin 50-60 Bin TL isteyen "sözde grafiker" lerin yaptığı tasarımları stajyerler yapıyor şuan yanımızda gidip kimseye asgari ücrette vermiyoruz uygun gördüğümüz 38 Bin'di onun altında ücret vermiyorum grafikere hallerini anlayabiliyorum.

Okul okuyup beni alırlar demeyip kendinizi geliştirirseniz gayet iyi yerlere gelebiliyorsunuz fakat okulda öğrenilen şeylerin yarısından çoğu iş hayatında kullanılmıyor ben artık alaylı mı değil mi ona bakıyorum yoksa çok fazla vakit kaybı oluyor.