yagmurlufoto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle merhaba ve geçmiş olsun. İyi niyetinizden şüphem yok ama hemen her vatandaş gibi bu konuda bilgisiz olduğunuz için hem bir sürü para ödemişsiniz hem de kedi şifayı bulamamış.
Bu sürece çok hakim biri olarak size detaylıca yazayım bundan sonra aklınızda bulunur.

Evvela;
Yaralı, vefat etmiş hayvan gördünüz diyelim
Yaşadığınız yer Büyükşehir ise oranın çağrı merkezini arıyorsunuz (İstanbul için Alo 153)
Veteriner bölümüne sizi aktarıyorlar orada hangi ilçede olduğunuz soruluyor. Buna göre size ilgili yerin acil telefonunu veriyorlar veya aktarım yapıyorlar.
Not: İlçe belediyesinin çağrı merkezi nosunu biliyorsanız daha iyi, direkt arayıp ilgili acil birime bağlanabilirsiniz

Akabinde sizden adres isterler, üzerinde hayvan ambulansı tarzında yazı olan bir araç gelir hayvanı alır ve uygun görülen herhangi bir merkeze götürür.

Sizden de hiçbir ücret talep edilmez.

Not2:Belediyeler arası nasıl bir anlaşma var bilmiyorum bazı yerlerde ilçe belediyesi ilgileniyor bazı yerlerde İbb araçları oluyor. Benim tahminime göre belirli bir mesai aralığına/yoğunluğa göre yardımlaşarak çalışıyorlar gibi geliyor bu hususu net bilmiyorum.
Hocam bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim öncelikle kedi şifayı bulamamış demişsiniz bunu neye göre dediniz anlamadım.
Kedinin tüm ilaçları tarafımca alındı 30 gün veterinerde yatış parası, iç dış parazit aşısı parası ve sayamadığım diğer giderler tarafımca karşılandı.
Onun dışında hocam 153'ü aradım sesli kayıt bırakmamı istediler doğrudan karşıma herhangi bir muhattap çıkmadı.
Hadi sesli kayıt sisteminden sesim dinlendi varsayalım ne zaman gelecekler?