Maalesef durum böyle hocam, bu konuda yapılabilecek hiçbir şey yok. Sokak hayvanlarını barınaklara alırsak eğer sonuç yine ölüm olacak çünkü 1 yıl içerisinde sahiplenilmeyen hayvanlar genelde uyutuluyor. En azından Avrupa, ABD gibi yerlerde öyle. Kapasite ve kaynak meselesi. Nasıl ki sokakta yaşayan binlerce insan var ve onlar da bir şekilde ölüyorsa, sokak hayvanları da ölüyor. Acı bir gerçek. Herkesi kurtaramayız.
Bu tür şeyler tamamen toplum vicdanına kalmış şeyler. Onları besleyip evimize almak bizim elimizde. Bence her evde en az 1 kedi bulunmalı. Köpeklerin ise sokakta olmaması gerektiğini, gerek insanlara ve kedilere çok zarar verdiklerini düşünüyorum. Zaten çoğu medeni ülkede sokak köpeği değil, kedi dahi olmuyor. Ama ben kedilerin asla toplatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok yararlı hayvanlar. Alınacaklarsa evlerimize alınmalı.
Biz toplum olarak yardım edebiliriz ancak. Türkiye dünyadaki en hayvansever ülkelerden biri. Sokaklarda onlarla birlikte yaşıyoruz, medeni bir şekilde nispeten. Hindistan, Bangladeş gibi, sokak hayvanlarına çöp gibi muamele yapmıyoruz.