Selam dostlar bugün öğrenmiş olduğum yeni bir bilgiyi sizlede paylaşmak isterim.
Çoğunuz mutlaka biliyordur ama bilmeyen yeni öğrenecek olan kişiler elbet vardır o yüzden beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.
Normalde Google Search Console'da Site Haritaları kısmına yalnızca .../sitemap.xml eklerdim fakat bugün öğrendim ki /atom ve /rss /feed gibi şeylerde varmış...
RSS, Atom ve sitemap.xml'in farkı ne eksisi avantajı ne?
-Hız (Indexing Speed)
Standart XML site haritaları genellikle büyüktür ve Google botları bunları daha seyrek tarar. Ancak
RSS ve Atom feedleri sadece en yeni içeriklerini barındırdığı için küçüktür. Google botu bu feed'lere baktığında "Tamam, yeni bir yazı gelmiş" der ve saniyeler içinde o yazıyı taramaya gelir.
-Bot Verimliliği
Google'ın kendisi de (Google Search Merkez Blogunda) hem XML hem de RSS/Atom feed'lerinin birlikte kullanılmasını tavsiye ediyor XML her şeyi kapsar, Feed ve Atom ise site içeriğindeki yeni olan her şeyi kapsıyormuş.
Böylelikle Rss, Atom ve Sitemap üçünü birden Google Search Console'a girdim. (Doğru mu yaptım emin değilim bilen birisi var ise yorumlarda belirtebilir düzenleyelim.)
Aşağıda gördüğünüz Google Arama Merkezi Bloğundan alınmış bir ekran görüntüsü, kaynağı incelemek isteyen olursa
buraya tıklasın ya da görselin üzerine tıklasın.