24 Şubat’ta Antalya merkezli bir organizasyon firması, verdiğimiz reklam üzerinden bize ulaştı. Uzaktan sosyal medya yönetimi, web sitesi kurulumu ve reklam yönetimi hizmetleri için toplam 35.000 TL’lik bir anlaşma sağladık.
Karşılıklı olarak sözleşme hazırlandı, firma kaşe ve imza attı, biz de imzaladık. Süreç tamamen resmi şekilde, tarayıcı üzerinden yürütüldü.
Web sitesi tarafı tamamlanıp teslim edildi. Ardından firma, 1 Nisan’da yüz yüze sözleşmeye geçmek istediklerini ve aldıkları etkinliklerde bizim de çekim ve yönetim tarafında yer almamızı istediklerini belirtti.
Ancak sözleşmeye göre 1-5 Mart tarihleri arasında yapılması gereken ödeme hâlâ yapılmadı.
Süreç boyunca sürekli erteleme yapıldı (yarın, sonra, şu gün vs.) ve farklı bahaneler sunuldu. İyi niyetli yaklaştık, gecikmeyi tolere ettik ancak artık güven kalmadı.
Ek olarak:
  • Şahıs şirketimi yılbaşında kapattığım için fatura kesemedim (firma da bu durumu sorun etmedi).
  • Sözleşmede, herhangi bir aksaklık durumunda ajansın tek taraflı fesih hakkı olduğu ve 2 aylık cayma bedelinin firma tarafından ödeneceği maddesi yer alıyor.
  • Bu durumda toplam alacak yaklaşık 105.000 TL seviyesine çıkıyor.
Avukata danıştım ancak dava açılış maliyeti yaklaşık 50.000 TL olduğu için şu an bunu karşılayacak durumda değilim.
Özetle:
  • Hizmet verildi
  • Sözleşme var
  • Ödeme yok
  • Hukuki haklarım var ama dava süreci maliyetli
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? İcra takibi, ihtarname ya da farklı bir yöntemle daha düşük maliyetle sonuç alabilir miyim?