Bu dediklerinize göre oyunlar sakat, hatta imkansızlık seviyesinde gibi.
Oyunlar için Windows, işlem ve çalışma ortamı için Mac mantıklı gibi, siz ne düşünüyorsunuz hocam? 🤔
Dipnot: Paylaşım için teşekkür ederim hocam, bu bilgileri not alacağım.. 😉👍
Hikaye kısmını anlatiyim ben ilk önce istersen direkt sonraki paragrafı da okuyabilirsin
bende monster bilgisayar vardı gittim mac aldım monsteri sattım sonrasında biraz sıkıldım oyun oynayasım geldi geforce now aldım(evde fiber internet var) bir süre öyle idare ettim
6 aylık ultimate paketi almıştım aldığım zamanlarda 300tl'ye denk geliyordu aylığı(şu anda aylık 1100tl) sonrasında o 6 aylık süreç bitti iki seçenek kaldı ya bilgisayar toplayacağım ya da gidip memnun olmadığım bir hizmet olan geforce now'a 1100tl'ye üyelik alacaktım gittim biraz araştırma yaptım rx 6600 + ryzen 5 5500'lü pc topladım ve monitör dahil toplam 26k ya denk geldi(bende halihazırda 2tb ssd vardı o yüzden çok sıkıntı çekmedim) şu anda işlerimi mac üzerinden oyunları da windows'tan oynuyorum. mac alma sebebim ise genel olarak sürekli memlekete git gel yapmam vs.
asıl konuya gelirsek
1- oyun için windows iş için mac mantıklı zaten üstteki hikayede de onu anlattım
2- mac üzerinde hiç oyun oynanmaz değil ama ne tür oyun oynadığınıza bağlı olarak değişir mesela genel olarak hiçbir fps oyununun direkt mac desteği yok oynamanız için crossover gibi aracı yazılımlar kullanmak gerekiyor işin ucunda bu da performansı etkiliyor tabi
3- kullanım şekline göre değişir tabi ancak sürekli evde iseniz ve laptop'a ihtiyacınız yoksa sadece masaüstü işinizi çok rahat görür
ancak giderim sıkıldıkça yatağa uzanır film izlerim işim gelir kafeye giderim orada işimi yaparım zaman olur memlekete götürdüğümde yük yapmasın dersen mac neredeyse bir ihtiyaç oluyor