kimlikle üye olmak daha iyi, bi üçkağıtçılık olduğunda direk kimlik bilgileri elinde. onun için bence üçkağıtçılık yapmak isteyen bir daha düşünür. Üyelik calınıp yaparsa oda çalınan üyenin sorunu oluyor, calındığını ıspatlamak..
benim tavsiyem güvenlik ağır olmalı, 2 faktörülü doğrulama mecbur olmalı, sms veya doğrulama kodu girilmesi mecbur olmalı, hakkında 2 adet üçkağıtçılık ile konu acılan biri, süresiz banlanmalı, maduriyet giderilse dahi.
Bi bilgi yaylaşayım biri bi ticaret sitesinin hackkkliyor, orda bi müşterinin kimlik bilgilerini alıyor, o bilgilerle başka bir kimlik onaylı üyelikli siteye üye oluyor ve sahte ürünleri orjinal diye satıyor, hesabı kimlik onayına düştüğünde, hacklediği sitedeki üyeyide onaya düşürüyor canlı kimlik doğrulamasını onda yapıyor, yaparken kayıt alıyor ve malum siteye gönderiyor, oda onaylıyor, bu şekilde milyon tl çarpmış milletten, yakalandımı bilemem bi dijital güvenlik formunda okumuştum..
onun için bence bu konudaki cezalar ve üyelikler ağır olması gerek. Ben banlandı isem bunun tekrarı olmaması için.
bence şuanki durum en doğrusu ama 2 faktörlü doğrulama şart olmalı
Kimlik dışında mantıklı bir yaklaşım dahilinde yorumunuz hocam, teşekkürler.
Şimdi pekâlâ bilgisi olan var mı? Ya da bilemedim.. Ancak bildiğim bir iki yöntem ile kimlik alanını rahat geçebiliyoruz, ancak bu zannediyorum Türkiye özelinde olabilir, ancak diğer ağırlaştırılma unsurları için katılıyorum, etkisi büyük.
Ama R10.net'i de
@BHE Digital; sayesinde bir nebze anladım.
Ne de olsa bir köy de her daim aynı yüzleri görmek dahi bir zaman sonra sıkıcı olabiliyor. Bu çapta taze ve yeni kullanıcılar bu güvenlik çerçevesinde bana kalırsa gelsinler, mantıklı bir yaklaşım.
Aynı şeyden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum sağ üstteki menüde "Davetiye 1" yazıyor bende ama ona tıkladığımda bu sayfaya giriş yetkiniz bulunmamaktadır diyor.
Evet, kastettiğim orası hocam, ancak şu anda bazı modetatörlerim '
Geçici' olarak pasif diyor. Buna istinaden belirli kullanıcı kitlesi kayıt olduktan sonra anladım ki... Tekrar dan faaliyete geçecek zannediyorum. Bu çapta hâlâ daha kullanıcıların kafaları karışık vaziyette, bu olağan.
Hâlâ daha bazıları "
Davetiye" ile kayıt olunabilir.. Zannediyorlar.. Ama işte.. 😅