kimlikle üye olmak daha iyi, bi üçkağıtçılık olduğunda direk kimlik bilgileri elinde. onun için bence üçkağıtçılık yapmak isteyen bir daha düşünür. Üyelik calınıp yaparsa oda çalınan üyenin sorunu oluyor, calındığını ıspatlamak..
benim tavsiyem güvenlik ağır olmalı, 2 faktörülü doğrulama mecbur olmalı, sms veya doğrulama kodu girilmesi mecbur olmalı, hakkında 2 adet üçkağıtçılık ile konu acılan biri, süresiz banlanmalı, maduriyet giderilse dahi.
Bi bilgi yaylaşayım biri bi ticaret sitesinin hackkkliyor, orda bi müşterinin kimlik bilgilerini alıyor, o bilgilerle başka bir kimlik onaylı üyelikli siteye üye oluyor ve sahte ürünleri orjinal diye satıyor, hesabı kimlik onayına düştüğünde, hacklediği sitedeki üyeyide onaya düşürüyor canlı kimlik doğrulamasını onda yapıyor, yaparken kayıt alıyor ve malum siteye gönderiyor, oda onaylıyor, bu şekilde milyon tl çarpmış milletten, yakalandımı bilemem bi dijital güvenlik formunda okumuştum..
onun için bence bu konudaki cezalar ve üyelikler ağır olması gerek. Ben banlandı isem bunun tekrarı olmaması için.
bence şuanki durum en doğrusu ama 2 faktörlü doğrulama şart olmalı