Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhaba hocalarım,
Gerek sanal POS süreçleri gerekse vergi konularından dolayı İngiltere’de şirket kurma fikri üzerine düşünmeye başladım. Bu konuda bilgili olan hocalarımdan destek rica ediyorum.
Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum: İngiltere’de bir şirket kurup ödemeleri Stripe üzerinden aldığımda ya da Türkiye’deki POS cihazlarıyla tahsilat yapıp faturaları İngiltere şirketi üzerinden kestiğimde %20 KDV ödeme yükümlülüğünden kurtulabilir miyim?
Ayrıca bu şekilde elde edilen gelirler için herhangi bir vergi ödeme zorunluluğu doğar mı? Bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.
UK'den Turkiye'ye B2B satis yapiyorsaniz, KDV odemezsiniz.
Sirketin UK sirketi oldugu icin Turkiye'yi baglayan bir sey yok.
Eger UK sirketinden, TR'deki sahsi hesabina para cekersen Turkiyede vergi odemen gerekiyor.
Eger UK sirketinden UK'deki kisisel hesabina para cekersen burada da Turkiye'de vergi dogacaktir, cunku gelir vergisi yerlesik oldugun yerde odenir.
UK sirketi kurumlar vergisini UK'de oder. Sizin odeyeceginiz gelir vergisinden sorumlu degildir.
Eger siz UK sirketinden kendinize odeme gonderirseniz bunun ayrica vergisini odersenizi.
Ayrica bazi arkadaslarin onerdigi gibi sirketin kartindan harcama yapamazsiniz kafaniza gore.
Unutmayin UK sirketinin parasi sizin degil.
UK vergi avantaji olan bir yer degil neden herkes UK'ye yukleniyor anlamiyorum.
US bu konuda da avantajli olabilir.
Tek orakli LLC sirketlinin sahipleri US disinda yasiyorlar ve US icin bir calisani vs yoksa (tanimlamalari tam hatirlamiyorum), gelir vergilerini yerlesik oldugu ulkede oderler.
Bunu arastirsaniz daha iyi olabilir vergisel acidan.