Selamlar R10 ailesi,
Yaklaşık 3 yıldır Google Haritalar (Local SEO) ve işletme itibar yönetimi üzerine aktif olarak çalışmalar yürütüyorum. Aynı zamanda Bilgi Güvenliği Teknolojisi öğrencisiyim. Bu konuyu açma sebebim; sektörde her geçen gün zorlaşan Google algoritmasını teknik bir bakış açısıyla ele almak, tecrübelerimi paylaşmak ve sizlerin sorularını yanıtlamaktır.

Birçok işletme sahibi veya hizmet sağlayıcı arkadaşımız "Yorum attım ama anında silindi" ya da "Ertesi gün hepsi uçtu" şikayetinde bulunuyor. 3 yıllık saha tecrübem ve akademik altyapımla, bu silinmelerin arkasındaki temel "Fingerprinting" (Parmak İzi) ve "Network" hatalarını tartışmak istiyorum.

Google Bir Yorumun "Gerçek Kullanıcı" Olmadığını Nasıl Anlıyor?

Browser Fingerprinting (Tarayıcı Parmak İzi): Sadece IP değiştirmek artık hiçbir işe yaramıyor. Google; Canvas, WebGL, Audio Context ve WebRTC sızıntıları üzerinden sizin donanım kimliğinizi okuyor. Eğer farklı hesaplarda aynı ekran kartı ID'sini veya font listesini görüyorsa, sizi anında "spam" olarak işaretliyor.
IP Kalitesi (Datacenter vs. ISP): Veri merkezi (Datacenter) IP'leri artık tamamen kara listede. Gerçek bir kullanıcı ev interneti (ISP Residential) kullanır. Bizim sistemimizde her profil, sanki farklı bir evden bağlanıyormuş gibi görünür.
User Behavior & Farming (Kullanıcı Davranışı): Bir hesap açılır açılmaz yorum atıyorsa bu algoritma için "kırmızı bayrak"tır. Hesabın internette sörf yapması, çerez (cookie) toplaması ve bir geçmişi olması şarttır.

🚀 YAKINDA: Yeni Nesil Otomasyon & Güvenlik Sistemi
Sektördeki 3 yıllık tecrübemi, Bilgi Güvenliği altyapımla birleştirerek geliştirdiğim yeni sistemimi aktif etmeye çok az kaldı. Google'ın en sert güncellemelerini bile "gerçek kullanıcı" sinyalleriyle aşan bu yapıyı genel kullanıma açmadan önce bir fırsat sunmak istiyorum:

Bu konu üzerinden etkileşimde bulunduğumuz ilk 15 işletme sahibine, sistem aktif olduğunda;

%50 Tanışma İndirimi
10 Adetlik Özel Paket Fırsatı
1 AY BOYUNCA SİLİNMEYE KARŞI %100 TELAFİ GARANTİSİ
ile hizmet vereceğim. Bu özel fırsat listesinde yer almak için konuya mesaj yazabilir veya PM üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

⚠️ ÖNEMLİ NOT:
Bu konu tamamen bilgi paylaşımı ve teknik tartışma amaçlıdır. Ticari sır niteliğindeki özel konfigürasyonlarım, kullandığım yazılımların derin detayları ve proxy kaynaklarım hakkında bilgi paylaşımı yapılmayacaktır. Lütfen sistemi çözmeye veya ticari mahremiyeti ihlal etmeye yönelik sorular sormayınız; bu tarz sorular cevapsız bırakılacaktır. Amacım, teknik altyapının kalitesini merak edenlere güven vermektir.

Algoritma hakkındaki sorularınızı bekliyorum.