Herkese merhaba,
Sakarya Karasu’da inşaat firmasında çalışıyorum. Karasu’da uzun yıllardır devam eden elden taksit sistemi vardır.
Bir evin fiyatının 3.000.000 TL olduğunu düşünelim ve 1.000.000 TL peşinat verdiniz. Kalan 2.000.000 TL için 36 ay vade imkânı sağlanıyor. Dilerseniz ilk 12 ay 25-30 bin TL bandında ödeme yapıp taksit tutarını artırabiliyorsunuz ya da ara ödemeler koyabiliyorsunuz (örneğin 12. ayda 300.000 TL ara ödeme gibi).
Aslında firma için önemli olan, 36 ayın sonunda tüm tutarın kapanmasıdır. En kötü senaryoda, müşteri için 36. ayın sonunda hâlâ ödemesi gereken tutar kalırsa konut kredisi çekebilir.
Toprak projelerin hepsinde, kaba işçiliği bitince tapu veriliyor. İlk 12 ayda tapu alınıyor, sonraki 12 ayda (24. ayda) eve taşınabiliyorsunuz. Son 12 ayda ise taksitler tamamlanıyor ve tapudaki satılamaz şerhi kalkıyor.
Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. Herkesin çevresinde illaki Sakarya Karasu’da dairesi olan vardır diye düşünüyorum. Eğer İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve imkânınız varsa, Karasu tatillerde ve bayramlarda kafa dinlemek için çok güzel bir alternatif.
Ayrıca, Allah göstermesin, yarın bir gün deprem ya da pandemi gibi bir durumda ikinci bir ev gerçekten gerekli olabilir. Bu bölgedeki konut artışı pandemi sonrasında 4-5 kat hızlandı diyebilirim.

https://www.r10.net/alisveris-bolumu...5865039-a.html