Site Adı: Testhane
Site Adresi: https://testhane.net
Açıklama:

Bir süredir kişisel olarak TestHub isimli bir proje üzerinde çalışıyordum. Testhane.net alan adını da alınca nasıl bir yapıda olacağı artık kesinleşmişti Bu sistemi klasik bir quiz sitesi gibi değil, daha yaşayan, paylaşılabilir ve büyümeye açık bir platform olarak kurguladık.

Testhane.net içinde kullanıcılar sadece test çözmüyor. Aynı zamanda kendi testlerini oluşturabiliyor, sonuçlarını paylaşabiliyor, yorum yapabiliyor, beğeni bırakabiliyor ve diğer kullanıcılarla etkileşime girebiliyor. Yani sistem tek yönlü içerik tüketimine değil, kullanıcı katılımına dayalı bir yapıya sahip.

Platformda farklı kategorilerde testler hazırlanabiliyor. Kişilik testleri, bilgi testleri, doğru-yanlış yapıları, anket mantığı, sıralama ve eşleştirme gibi farklı kullanım alanlarına uygun içerikler üretilebiliyor. Bu da projeyi hem eğlence odaklı hem de öğretici kullanım için daha güçlü hale getiriyor.

Bence projenin en dikkat çekici taraflarından biri eğitim modülü oldu. Öğretmenler kendi sınıflarını oluşturabiliyor, öğrencileri davet kodu veya davet bağlantısı ile sisteme alabiliyor, sınıfa özel testler hazırlayabiliyor ve ödev atayabiliyor. Öğrenciler ise kendilerine verilen testleri tek yerden görebiliyor ve çözebiliyor. Böylece proje sadece sosyal medya tarzı eğlenceli bir quiz sistemi olarak kalmıyor, eğitim tarafında da gerçek bir kullanım alanı sunuyor.

İçerik üreticileri için de güzel bir yapı var. Kendi kitlesine yönelik test hazırlamak isteyen biri sistem üzerinde içerik üretebilir, testlerini yayınlayabilir ve kullanıcı etkileşimini artırabilir. Sonuç paylaşımı ve sosyal özellikler sayesinde organik yayılma potansiyeli de oluşuyor.

Kısacası Testhane.net:

Test çözme deneyimi sunuyor
Kullanıcının kendi testini oluşturmasına izin veriyor
Sonuç paylaşımıyla etkileşim üretiyor
Yorum, beğeni ve takip gibi sosyal özellikler taşıyor
Öğretmen ve öğrenci kullanımını destekliyor
Topluluk mantığında büyüyebilecek bir yapı sunuyor

Hem eğlence odaklı proje düşünenler hem kullanıcı etkileşimli sistem arayanlar hem de eğitim alanında değerlendirilebilecek bir yapı isteyenler için güçlü bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz.

Görüşlerinizi, önerilerinizi ve yorumlarınızı duymayı isterim. Yeni proje tanıtımları da yola çıktı yakında buralarda olurlar

Şimdiden çok teşekkür ederim.