Öncelikle yanlış anlaşılma olabileceğini belirteyim yanlış anlayanlardan da baştan peşin özür dileyeyim ve tekrar okumalarını isteyeyim.
Yazılım işi çok abartılacak bir olay değil dünde değildi bugünde değil . Ha ben biliyormuyum hayır ama neticede bir dil . İngilizce - Almanca - Fransızca yada Çince gibi bir dil . Sadece bilgisayarla konuşabilmene yarıyor . Olay tamamen ne konuştuğunu bilmekte bitiyor sen ne diyeceğini , ne anlatacağını bilemezsen istediğin kadar dil bilgisi seviyen c2 olsun . Yapay zeka araçları dil bariyerini ortadan kaldırdı . Yani yapay zekayla yazılım yapanlar küçümsemeyip hatta başarılı , gerçekten bir ihtiyaca yönelik ve satan bir ürünse bu saygı duyun . Neticede adam ne konuşacağını bilmiş sadece bilgisayarla arasına bir çevirmen koymuş . ( çeviride küçük hatalar , büyük hatalarda olabilir )
Konuya gelecek olursak kesinlikle haklısınız ; zaten bugün en büyük denilen bankaların yazılımları bile yapay zeka olmadan yazılıp , geniş ve donanımlı sibergüvenlik ekipleri tarafından her satırına, her noktasına kadar test edilerek güvenliği aktif ve güncel şekilde sağlanıyor . Yani bugün güvenilir hep güvenilir olacak şeklinde değil hergün , her an kontroller devam ederek sürekli yeni açıklar arayarak sürdürülüyor. Bu noktada evet yapay zekaya nispeten tecrübeli birisi ne anlatacağını bildiği vakit: bilgisayarla pektabi yapay zeka yazılımcısına göre daha iyiden ziyade daha doğru ve daha güvenlik içeren şekilde konuşabilir . Ama haricinde hiç bir sistem net güvenlidir diyemeyiz her sistemin açığı vardır , bulunur en kötü aranır .
Aynen dediğiniz gibi bu bir dil bende bunu öğrenmelerini öğrenerek iş yapmalarını istiyorum. Her sistemin mutlak bir açığı olur. Ama ben yazılımcıyım diyerek yaptığın demo yazılımı geçiyorum kendi ana web siteden dahi çok komik bir açığı gözden kaçırıp piyasada iş yapmaya çalışıyorsan ben artık buna birşeyler yazmak zorundayım. Herkes teknolojinin faydalarından yararlanıyor oturup saatlerce kod yazmıyoruz. Ama yapay zeka seni değil sen yapay zekayı yönetmelisin. Bunun içinde mutlaka kodlama bilgisi şart.