Maalesef burada sorun sadece yapay zeka tarafında değil. Yazılım sektöründe çıkan işlerin kalitesini kişiler sadece UI bakarak karar veriyor veya detaylarını sorgulamıyor. Burada R10 tarafında da gördüğümüz çok üzücü örnekler var. Piyasa düşürmenin dışında, yazılım işinin basite indirgenmesi ve "yaa işte çalışıyor" mantığının oturmasına sebep oluyor.
Bugün bende bir script satış altında gördüm, belkide aynı konu bilemiyorum. Bir firma Script satın alıyor yıllık 2.500 veya 10k civarına sınırsız kullanım hakkı sunuyordu sanırım, sonrasında belirli bir süre kullandıktan sonra bir arkadaşından rica ediyor kontrol edebilir misin diye ve bir bakıyor tüm DB kayıtlarına direkt API ile istek attığında JWT vs olmadan yazma/silme (CRUD) yapılabiliyor.
Bu noktada sorun sadece yapay zeka değil, bu öncesinde de olan bir durumdu maalesef. Belki hazır script re-design yapmak, backend tarafında 3-4 no-code araçlar kullanmak ile sorunlar çözülmüyor. Burada ne yapabiliriz açıkçası bende bilemiyorum fakat elmalar karıştı, çürükleri ayırt edemiyor kişiler. Bu da maalesef işini hakkı ile yapan ve yapmaya özen gösteren kişilere oluyor.