Hocam selamlar, zamanında ailem 60 bin liraya ev almıştı. Kışın sessiz sakindir, Aşağı Aziziye tarafı (yeni devlet hastanesi tarafı) için söylüyorum. Yolları genel olarak berbat.
Sokak aralarına girdiğinizde patates tarlası gibi yolları görürsünüz. Sahil kıyısındaki yatırımı da bir noktaya kadar, devamı yok. Belediye bir şey yapmıyor.
Bol kumlu, gurbetçilerin ve şehir dışından gelen yazlıkçıların yatırım yaptığı yer. Devlet hastanesinin imkanları yetersiz. Usulsüzlük deseniz var. Çoğu firma birçok hocamın dediği gibi senetle satar. Eskiden inşaat firmalarının hafta sonu turları vardı. Sizi gezdirir, yiyip içirir, İstanbul'a geri getirirlerdi.
Kış sezonu almanız en doğrusu olur. Havalar ısınmaya başladığı an evin fiyatlarını ateşlemeye başlarlar. İnşaatçıların neredeyse tamamı oranın yerlisi. Belediye vs hepsi tanıdık olduğu için süreçleri hızlı hallederler. Tavsiyem, gidip gezmeniz ve sizi yoracak olsa bile birden fazla inşaat firmasıyla görüşmenizi öneririm.
Evet yeni yol da tren hattı da gelecek diyorlar ama kim görür kim görmez bilemiyorum...
Kocaali tarafına da bakabilirsiniz. Aralarında çok mesafe yok diye hatırlıyorum. Karasu olacaksa da merkez/liman tarafı, canlı olsun derseniz de yalı mahallesi tarafına bakabilirsiniz.