Ben hiç arayıp konuşmadım ama geçen cuma karasuya gittim.
Karasuyu ben köylük bir yer olarak bilirdim ama hiç köylük bir yer falan değil. 2023'te 80 bin nüfusu varmış.
İlçede ne ararsan var. Köfteci yusuf, carrefour, büyük migros, koçtaş, defacto, bankalar, kargo şubeleri, gloria jean's, esperesso lab, burger dominos envai çeşit patisserie börekçi levent, hastane vs vs dolu dolu bir şehir. Kıyı şehri diye köy zannetmeyin veya sadece yazın çalışan bir yer zannetmeyin yaz kış aktif olan bildiğiniz bir şehir. 5-6 tane lisesi var, üniversite kampüsü falan var.
Sahili çok güzel yapmışlar, sahile sıfır bütün evleri yıktılar, yürüyüş yolu bisiklet yolu falan yaptılar, çok güzel gözüküyor ama denizi çok dalgalıdır diye düşünüyorum ama deniz denizdir işte, dalga kıranlar falan da var ama yazın gidip bakmak lazım orasına.
Ev satın alma kısmına gelince, emre filizfidanoğlu isimli emlakçıyı gördüm, adamın kapısında neredeyse 10 tane logolu aracı vardı. Şehirde de bir kaç büyük projesini gördüm, filizfidanoğlu ailesi olarak çalışıyorlar sanırım çünkü farklı isimlerde var. Bunun yanında ekşioğlu ve sivisoglu firmaları da baya popüler, bir sürü projeleri var.
Karasu inşaat anlamında öyle bir yere dönüşmüş ki artık o kadar çok inşaat yapılmış ki şehirde pencere fabrikası var, beton fabrikaları falan var yani müthiş bir inşaat sektörü var.
Bedavaya 1 milyona falan ev vermiyorlar ama instagramda 750 bin tl peşinat 40 bin 4 yıllık taksitle ev verdiklerini söylüyorlardı. Kasım - Aralık gibi ben de araştırıp almayı düşünüyorum.
Bu arada benim gezdiğim yerlerde yollar falan çok güzeldi, şehir planlaması falan yapılmış, tıkış tıkış sokaklar yoktu ama tabi sattıkları evler nerede onu bilmiyorum.