YTD diyerek soze baslayim.
Gumusu altindan ayiran en buyuk ozellik bir sanayi mali olmasidir.
Dolayisiyla savas ortamlarinda ekonomiler daralir, ticaret azalir boyle olunca gumus kullanimida dolayisiyla duser.
Bu sebeplerden dolayi gumus asiri dusmustur ve dusmeye devam edebilir.
Altin ne kadar dusse de guvenli bir liman goruldugu icin dusus sinirli oluyor.
Altin 5500 dolardan 4500 duserek %18 deger kaybederken gumus %44 deger kaybetmistir.
SU an savas yakin zmanda bitecek gibi gozukmuyoir.
Bugun televizyonlarda ABD Iran'a 48 saatte hurmuzu acin yoksa enerji noktalarinizi vururum demis Iran ise buna karsilik hadi bir dene istersen demis.
Gidisata bakarsak enflasyon artisi devam edecek ve faiz artislari kapida gozukuyor.
Stanley Morgamn 2026 2. yarisi brent tahmini 110 dolar iken BAnck of America tahmini 130 dolar.
Ayni zamanda Altin dusmesi sonucu tum destekler dirence donustu.
Gumus bu noktada demirlese yine ben iyi derim ama dusmemesi icin bir sebep yok hatta dusmesi icin argumanlar cok yuksek.
Gumus cikacak diyen bir kesim var ama hicbir arguman sunmadan cikacak diyorlar.
Nakitte bekleyenler icin bu iyi bir firsat oldu.
Siz eger nakitte dolarda bekleseniz nasil bir alim yapardiniz mesela her 5 dolar dustugunde %10 eklemek cikarsa farkli bir strateji uygulanabilir mi?
Lakin ben hala 60 dolara kadar rahat gerileyecegini dusunuyorum. Alim icin erken gibi geliyor. Tabi insan ucuz mali kacirmak istemiyor ama 1 sene once bu mal 20 dolardi.
1 ay savas surse yapilacak faiz artisi ile belki 60 dolar altini gorecegiz bilemiyorum gidisat bu yonde. Belkide faiz artisi fiyatlaniyor olabilir
Goruslerinizi ve alim stratejilerinizi paylasirsaniz sevinirim tskler.