yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben lojistik sektöründe sahte mazot fişi alıp gider olarak gösteren birkaç şirketi şikayet ettim.
pos makinesi ile kartı nakite çevirenler bir işyerini kanıtları ile şikayet ettim,
sanayide kart ile mal satıp fatura kesmeyen birkaç yeri şikayet ettim
banka hesabında milyon liralar giren çıkan ama mükellef olmayıp vergisiz para kazanan birini şikayet ettim
hepsini şikayet ederken ödül istediğimide işaretledim belirttim ama hiçbir cacık olmadı. bu şikayetleri yapalı 2 yıl oldu .
hepsi aynı sistem devam ediyor. ödül felanda verdikleri yok.
edit: 20 tane işçi çalıştıran ama hepsinin sigortasını asgariden gösteren bir işyerinide şikayet ettim. hemde birsürü delil ile zamanlarını nasıl yapıldığını herşeyini.
ssk beni çağırdı gel görüşelim dedi. dedim kardeş ben size herşeyi tane tane yazmışım beni ne yapacaksınız oraya gelsem aynı şeyleri söyleyeceğim.
ssk ya gitmedim adamları incelemediler böyle saçma sapan bir sistem var.
Şikayetçi olunan firmaların ilgili dönem/faturaları inceleniyor. Şüpheli işlemler için izahat isteniyor. Beyanlarda düzeltme yapılıyor ve ikramiye alamıyorsunuz. Vergi dairesi vergisini tahsil ediyor, vatandaş bir şey alamıyor.

Bu şikayetleri ödül bekleyerek yapmak getiri sağlamaz ama sektörel rakiplerden birisinin usulsüz işlemleri rekabeti imkansız hale getirdiğinde deliller ile şikayetçi olunması ticari dengeleri sağlar.