Merhabalar, herkesin mübarek ramazan bayramını kutluyorum öncelikle..Aklıma çok takılan ve dert edindiğim uyku uyutmayan bir konu var. " Akıl, akıldan üstündür" diyerek siz değerli forum üyelerinin de fikrini almak istedim..

Uzun süredir düzenli bir işim yok maalesef. lisans maliye mezunuyum. Batman'da ikamet ediyorum. Yaşım 40 ve evliyim, kirada oturuyorum. İki çocuk babasıyım. Sürekli ekonomik sıkıntılarla uğraştığımız kısır bir döngünün içindeyiz ve gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 40 bin tl maaşla+ sigortalı bir iş buldum. Bizim için tamamen yabancı bir yer ve oralarda kimseyi tanımıyoruz. Çocuklarım ufak ( kızım 8 oğlum 4 yaşında) ve şu anda öncelikle ben gidip orada durum değerlendirmesi yapacam.. Kızım ikinci sınıfa gidiyor, okullar kapanınca yani 3 ay sonra geçinebileceğimize kanaat getirirsem gelip ailemi de getirecem inşallah.

kafam çok karışık ve değer mi değmez ni bilmiyorum ama böyle bir maceraya atılacaz muhtemelen. Ama aklımda deli sorular var, orada geçinirmiyiz? Kira fiyatları nasıldır, yaşam pahalı mı? Bekar olsam bir dakika düşünmem ama işte söz konusu aile olunca işler çok değişiyor.. Eşim çok istekli değil ama şartlar bunu gerektiriyor gibi.. Biliyorum kirada oturan çoluk, çocuğu olan biri için 40 bin öyle büyük bir para değil ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. Sonuçta burada da durumumuz pek parlak değil..

Siz olsanız memlekette iş fırsatı yoksa veya olan işler asgari ücretin altında olsa böyle bir iş için memleket değiştirirmiydiniz. Yani oraya gitmek memlekete senede bir anca gelmek demek, ki o bile olmayabilir koşullar ve şartlara göre..