tylerdev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
R10 üzerinden anlaştığım bir kişi aracılığıyla İngiltere’de şirket açtırdım. Ancak son 4-5 aydır hesabımdan her ay 50 pound çekildiğini yeni fark ettim. Şirket kurulumu sırasında bu şekilde aylık bir ücret olacağına dair bana herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.
Kartımı genellikle reklam harcamaları için kullandığım ve günlük çekimler olduğu için bu durumu şimdiye kadar fark edemedim. Fark ettikten sonra kendisiyle iletişime geçtim. Bu ay ayrıca 2 kez 50 pound çekildiğini de gördüm. Bana yalnızca son çekilen tutarın iade edilebileceğini, önceki ödemelerin ise iade edilmeyeceğini söyledi.
Kendisi daha sonra şirket kuruluş tarihine ait bir sözleşme iletti. Ancak bu sözleşmeden de daha önce hiçbir şekilde haberim yoktu. WhatsApp yazışmalarımız baştan sona mevcut ve bu yazışmalarda aylık 50 pound kesileceğine dair herhangi bir bilgi yer almıyor.
Son olarak “sözleşme içerisinde açık bir bilgilendirme var” şeklinde bir cevap verdi.
Bu durum sizce etik mi? Daha önce benzer bir durum yaşayan var mı? Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

Edit: Son ödeme iade edilecek sözleşme iptal edildi bundan sonraki aylarda çekilmeyecek

Özellikle bu işi yapan arkadaşların bilgisi benim için önemlidir.
Teşekkürler.

Geçmiş olsun hocam, durum gerçekten can sıkıcı. İngiltere şirket kurulum süreçlerinde şeffaflık esastır. Yaşadığınız durumla ilgili birkaç önemli noktayı belirtmek isterim:

Hizmet Kalemi (Kargo Yönlendirme): İngiltere'de sanal ofislerde kargo yönlendirme genellikle 'pay as you go' (gelirse öde) şeklinde olur. Sabit aylık 50 Pound, sadece bir kargo yönlendirme hizmeti için oldukça yüksek bir rakam.
İade Konusu: Eğer WhatsApp görüşmelerinizde bu ücretlendirmeden hiç bahsedilmediyse ve sizden 'onay' alınmadan bu abonelik başlatıldıysa, sadece son ayın değil, bilginiz dışında çekilen tüm tutarların iadesini talep etme hakkınız var.
Çözüm Önerisi: Karşı tarafla son kez yapıcı bir şekilde konuşup, WhatsApp kayıtlarında bu bilginin olmadığını hatırlatın. Eğer orta yol bulunamazsa, R10 'Şikayetim Var' kategorisine konuyu taşıyarak moderatör eşliğinde çözüm aramanızı öneririm. Bu tarz 'gizli abonelik' modelleri platformun ticaret etiğine aykırıdır.

Eğer karşı taraf iadeye yanaşmazsa;

Chargeback (Ters İbraz): Bankasına başvurup "bilgim ve onayım dışı abonelik çekimi" diyerek harcama itirazı yapabilir.
Companies House Kontrolü: Şirketinin adresini (Registered Office) kontrol etsin. Eğer bu kişi adresi de değiştirirse veya yıllık beyanları (Confirmation Statement) yapmazsa şirketi riske girebilir. Başka bir güvenilir aracıyla çalışmayı düşünmeli.

Tekrar geçmiş olsun, umarım tüm mağduriyetiniz giderilir.