HuseyinKul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güncelleme //
- Genel olarak mantığı çok beğendim. Aslında tam da oldschool tarzında olmadan - o mantığı feyz alarak - günümüze uyarlanmış olması çok çok iyi olmuş.
- Global chatten de bahsetmiştim geliştiriciye, enerji çok kısıtlı. Fakat yadırgamadım. İş yerindeyken tüm enerjiyi sonuna kadar kullanabiliyorum fakat kısıtlı zamanda evet yeterli bile kalıyor.
- Bir arkadaş daha bahsetmiş, ava çıkma konusunda; bir görev mevcut "x canavarı kes" diye, bulmak için çok fazla enerji kaybetmek zorunda kaldım.
Yine de dediğim gibi, 20 sene önce Metaldamage, Bitefight, Fliplife gibi oyunlar oynamış biri olarak, o zamanlarda böyle bir oyun olsaydı yıllarca oynayabilirdim. Hala da çok pratik olduğu için kesinlikle zaman ayıracağım bir oyun oldu.
Daha da geliştirileceğini düşünerek; 9/10
Öncelikle oynadığın ve zaman ayırıp geri dönüş sağladığın için çok teşekkür ederim;
Hedeflediğim oyuncu kitlesi aslında tam olarak " İş yerindeyken tüm enerjiyi sonuna kadar kullanabiliyorum fakat kısıtlı zamanda evet yeterli bile kalıyor. " yorumudur. Enerji limiti amacım şuydu; işten güçten fazla vakit bulamayan insanlarda geri kaldım ya da yeterince kasamıyorum düşüncesi olmaması için enerji sistemini biraz limitli yaptım.
Görev sayısı çok az olduğu için 1 göreve odaklanmak zor oluyor, Yönetim paneli için çok fazla mesai harcadım o yüzden içerik zenginleştirme kısmı çok geri kaldı. Yönetim panelinden artık oyunun dengesini ve içeriğini çeşitli otomasyonlar ile genişletebiliyoryum. Şuanki görevlerin en az 20 katı fazla sayıda çeşit görev eklenecek.
Ben de uzun yıllar bitefight gibi oyunlar oynadım tam olarak amacım o havayı modern bir şekilde yakalayabilmekti, bu satırı okumak çok mutlu etti.
Projeye başlayalı 5-6 ay oldu artık sanırım içerik zenginleştirmemin bir 5-6 ay daha süreceğini düşünüyorum.
Geliştirme aşamasındaki bazı planlarım şöyle;

- Öncelikle achivment sistemi gelecek, kalıcı çeşitli bonuslar verecek.
- Harita sayısı ciddi oranda artacak en az 10 harita düşünüyorum, çeşitli görevler ve achivment bonusları için oyuncular farklı haritalarda farm yapmak isteyecek.
- Canavar, boss, Dungeon bossu, guild bossu, oyuncu eşyaları gibi oyun için çeşitlilik ciddi oranda artacak. Şuan %10 'u mevcut olarak düşünebiliriz.
- Unique tipi eşyalar ve yeni mekanikler gelecek. Oyun motoruna Işık hasarı, elektrik hasarı, zehir hasarı, belli bir ihtimalle rakibi kediye çevirecek ve 1-2 tur hasar yapmasını engelleyecek, stun vuracak ve hasarını 1-2 tur düşürecek sersemleme gibi ekipman özellikleri içeren mekanikler eklenecek ve unique eşyalara bu bonuslar verilecek.
- Şehire gazino tarzı şans oyunları oynanabilecek bir npc gelecek.
- Bu gazinoda aynı zamanda mini oyunlar oynanıp haftalık sıralamalar ile çeşitli ödüller olacak.
- Meslekler kesinlikle çok daha derin geliştirmeler alacak şuan sadece yüzeysel olarak mevcut.
- Sihirbaz (craft) sistemine çok fazla içerik eklenecek. Bir çok eşya çeşitli meslek parçaları ile ve ender düşen tarif kağıtları ile yapılabilecek.

Gibi gibi aslında liste uzayıp gidiyor. Amacım oyunu hobi olarak uzun yıllar boyunca geliştirmeye devam etmek. Yönetim paneli eksiksiz bir şekilde tamamlandı artık bir çok içeriği zahmetsizce ekleyebiliyorum. Tek başıma geliştirdiğim bir proje olduğu için planladığım geliştirmeler ciddi zaman alacak diye düşünüyorum.

Geri dönüş için çok teşekkür ederim. Keyif almana çok sevindim.

Az kalsın unutuyordum, ai entegrasyonu alt yapısı da hazır, ai ile etkileşimli içerikler de planlar arasında var.