RESOLVED adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Aileme ait bir matbaa işletmemiz var. Ben şu anda Türkiye’de yaşamıyorum ama uzaktan destek olup işi büyütmek istiyorum.
Dükkanımızda kartvizit, etiket, davetiye, broşür ve katalog üretimi yapıyoruz. Makine parkurumuz ve çalışan ekibimiz güçlü; kapasite olarak mevcut işimizin en az 10 katını rahatlıkla karşılayabilecek durumdayız.
En büyük avantajımız hız. Türkiye geneline 24 saat içinde kargo çıkışı yapabiliyoruz. Özellikle kartvizit ve benzeri ürünlerde sabah gelen siparişleri aynı gün kargoya veriyoruz. Antalya içi siparişlerde ise aynı gün teslimat sağlayabiliyoruz. Bu noktada piyasadaki birçok online matbaaya göre ciddi bir hız avantajımız var (çoğu işletme 7–8 gün termin veriyor).
Şu anda Google Ads üzerinden reklam vererek günlük ortalama 5 kartvizit ve 5 davetiye siparişi alıyoruz. Belirli bir düzen oturttuk ancak bu hacim, sahip olduğumuz üretim gücünün çok altında kalıyor. Aylık ciro işletmeyi döndürecek seviyede fakat büyüme sağlayamıyoruz.
Stratejik olarak düşük katma değerli, hızlı üretilebilen işlere odaklanıyoruz. Promosyon ürünleri (çakmak vb.) gibi işlere girmek istemiyoruz. Rekabetçi fiyatlarımız ve yüksek hızımızla daha fazla müşteriye ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Bu noktada hedefim:
  • Daha fazla müşteriye ulaşmak
  • Sipariş hacmini artırmak
  • Farklı ama ölçeklenebilir ürün kategorilerine girmek

Sizce bu işi büyütmek için hangi kanallara ve stratejilere odaklanmalıyım? Özellikle benzer işi büyütmüş olanların tecrübelerini duymak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
daha fazla müşteri demek reklam demektir