App plaka yasak. Görsel olarak bende plakada büyük yazıyı seviyorum. Sevdiğim herşeyi yapmam mümkün değil. Bunun da bir kuralı var. Toplum bu kadar kural ihlaline yatkın olmasaydı, bu kadar EDS'ye ihtiyaç duyulmazdı. Plakalar da EDS'lerin problemsiz okuması için bir kalıba tıkıştırılmazdı.
Multimedya ekran yasak. Şöförün görüş alanını engelleyecek şeyin adının niteliğinin benim için önemi yok. Mantık olarak, direksiyondaysan görüş alanını engelleyecek bir ekran vs. zaten yasak olmasa da tercih etmemelisin. Trafikteyiz, görüyoruz. Sonradan takılan multimedya ekranların çoğunda ya dizi, film, video yada sosyal medya açık oluyordu. Bu konuda hep yargılamışımdır, ileri gideceğimize geri gidiyoruz diye. Orjinal ekipman olmayan, hareket halinde video oynatmaya izin vermeyen ekranların desteklenmesi büyük yanlış.
Radar cezaları konusunda, toplumun yargılaması gereken yer cezai yaptırımlar değil, trafik levhalarının eksikliği, yeterince doğru yönlendirmemesi olması gerekirken hız konusunu eleştiriyor. Araç boyu x1,5 mesafeye aracı 4-5 manevrada park edenler 160 ile otobanda güvenli gideceğini savunması saçmalığın daniskası. İlla kullanabileceğine çok eminse, ceza ödemek yerine pist eksikliğini eleştirmesi lazım.
2017'den 2023'e kadar motor kullandım. Genelleme yapmak istemem ama geniş bir motor kullanıcısı kitle, kendisini solun solu (yollarda sol şeridin solunda kalan alan) veya emniyet şeridinin sahibi zannedip millete ahkam kesiyor. Arabayla yapamadığı türlü türlü hareketleri motorla yapıyor. Gittikçe çoğalan bir durum tüm topluma mal oluyor.
Kavga için arabadan inene çok daha ağır cezalar uygulanması lazım. Milletin yumruğu demirden de bizimki pamuktan mı? Ben sırf trafikte birisi hata yaptı veya ben bir hata yaptım diye başıma bela almak istemiyorum. Bir gün trafikte birisi sinyal vermeden önüme atladığı için inip kavga etmeyi düşünürsem artık bir uzmana görünme zamanı gelmiş demektir.
5 metreye 180 santim sac levhayla trafiğin rehin alınmasına karşıyım.
Sırf 2 deli yürek caddenin ortasında birbirine hodri meydan çekecek diye yolun kesilmesine karşıyım.
Ben ihlal ettiğimde yediğim cezayı, kamera tarafından okunamaz plaka takan ihlal edip yememesine karşıyım.
Arkamdan gelen arabanın, ben evladımla arabada giderken takip mesafesine bakmak, frenimi takip etmek yerine, dizinin yeni bölümünü veya maç izlemesine karşıyım.