Bu dijitalden öte fiziksel ve sermaye bağlanması gereken bir model. Otomatlar. Sizin yerinize size para kazandıran otomatlar. Japonyada bulundugum sırada her yerde olduklarını gördüm hiking bölgeleri, red light district, tüm sokaklar istasyonların neredeyse her çıkışında hatta yeraltında bile. Her yerdeler. Resmen resmen otomat ülkesi. Elbette belirli zaman dilimlerinde otomatları kontrol edip değiştiren ve onların temizliğini yapıp gidenide gördümüştüm.
Nelerin otomatı olabilir? Orada çok yogun bi şekilde içecek otomatları olsada, bazı modelleri yakalamak için koyulan otomatlarda var, ayıcık gibi pokemon otomatı gibi ya da figür otomatları gibi. Parayı attıgınızda rastgele bir seçim yapıp düşüren otomatlarda vardı.
Bu fikir bu sınırlar içinde yapılabilir mi bilmiyorum sonuçta burası Japonya değil. Belki yarın sabah uyandığınızda otomatınız bıraktığınız yerde olmayabilir aman neyse belki birinin kafasına esip "bu fikir iyimiş harbi" diyen biri çıkar. Burda dursun
sabah işe giderken hızlı kahvaltılık alabileceği otomat olabilir sosisli gibi simit , pogaca gibi içecekte olacak tabi