burakkose adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"AI (Yapay Zeka) Desteği ile Kurumsal Web Tasarımı" ben bunu geleceğin işi olarak görmüyorum mantıklı değil. AI bu kadar her şeyi kolaylaştırırken sence bu alanda iş yapan biri ne kadar para kazanbilir adam kendisi bir tıkla tasarlayabiliyorken. AI girişimleri büyük işler onlarda gelecek var AI mühendisliği gibi alanlar iyi kazanç sağlar. Onun dışında uzun zamandır sektörde olmam, sürekli okuyup yerli yabancı tüm kaynakları araştırıyor olmamın verdiği bilgi ışığında şunu söyleyebilirim el işi teknik beceri isteyen işler çok kazandıracak. Nvidia CEO'sunun geçen aylarda konuşması var geleceğin mesleği elektrikçiler diyor mesela. İnternette gördüğünüz o popüler patlayacak diye düşündüren bir çok şey balon. İşin arka planını düşünmek gerekiyor.
Hocam çok haklısın, işin 'tıkla site yap' kısmı zaten değersizleşti ve o balon elbet patlayacak. Nvidia CEO’sunun dediği gibi; fiziksel dünyada el işçiliği ve teknik beceri (elektrik, tesisat vb.) gerçekten altın çağına giriyor, robotlar o seviyeye gelene kadar bu işler ihya eder.
Ancak benim 'AI destekli tasarım' derken kastettiğim, işin hamallığını AI'ya yaptırıp strateji ve estetik mühendisliğine odaklanmaktı. Yani dijital bir zanaatkarlık.