24.05.2026da nikahım var ve İstanbulda yaşıyorum. Süreç yaklaştıkça maddi olarak biraz nefes alabilmek için çeşitli evlilik desteklerine başvurdum ama açıkçası yaşadığım durum beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı.
İBBnin evlilik desteğine başvurdum, fakat hiçbir açıklayıcı geri dönüş olmadan reddedildi. Bu desteklerin kimlere, hangi kriterlere göre verildiğini gerçekten anlamakta zorlanıyorum.
Ardından Diyanetin evlilik desteğine bakayım dedim, orada da şart olarak çiftin toplam gelirinin iki asgari ücreti geçmemesi gerektiği yazıyor. Açık konuşmak gerekirse, günümüz şartlarında asgari ücretle çalışan birinin evlenmeye nasıl cesaret edebileceği zaten ayrı bir mesele. Bu kriterler belirlenirken insanların gerçek yaşam koşulları hiç mi göz önünde bulundurulmuyor, insan sormadan edemiyor.
Aile ve Sosyal Hizmetlere de başvurdum, yaklaşık iki haftadır inceleme aşamasında görünüyor. Ondan da olumlu bir sonuç çıkacağına dair pek umudum kalmadı açıkçası.
Şu noktada gerçekten merak ediyorum: İstanbulda asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar için evlilik artık desteklenmesi gereken bir adım değil mi? Ya da bu destekler tam olarak kimler için var?
Benim gibi bu süreçte olan varsa, İstanbulda başvurabileceğim başka bir yer ya da farklı bir destek yolu bilen var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.