Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah böyle birşey der mi? Sormayın diye birşey diyebilir mi? Ben artık kendimden iyice emin oldum. Sen gerçekten bu konuda dahisin. Teşekkür ederim.
Est. haddim değil rica ederim, Ayet numarası ortada valla 101 ve 102 orada yazıyor, araştırıp teyit edebilirsiniz. Çoğu kişinin dikkat etmediği bir husus var, "nasih mensuh" denen olayda eğer önceden bir şeye ak deniyorsa daha sonra kara denmişse ilk denen nesih olur yani hükmü iptal edilir. Bunun en güzel örneği Kafirun 6'da senin dinin sana benim dinim bana olayıdır. Daha sonra Bakara 216 ve Tevbe 5 ile bu ayetin hükmü kaldırılır, onların dini onlara olmaktan çıkar ve tek din islam oluncaya kadar cihad farz kılınır. Bunu niye söylüyorum? Sosyal medyada Kafirun 6 çok meşhurdur ve senin dinin sana der geçerler, işin aslı öyle değil. Süt anne ayeti misal Ayşe'den rivayetle hadiste önce bir bebeği 10 kere emziren onun annesi gibi olur, daha sonra o ayet nesih ediliyor ve sayı 5e iniyor, daha sonra da tamamen kaldırılıyor ve kuran'da yer alıyor. Bakara 106'da bir bir ayeti unutturur veya hükmünü kaldırırsak yerine daha iyisini daha hayırlısını göndeririz diyor, öncekiler hayırsız mı diye sormayın ayet bu şekilde. Allah bunu der mi konusuna en güzel örneklerden biri şu; "Önce yeryüzünü yarattık sonra göğe yöneldik " Fussilet 11 yani ilk yaratılan gök cisminin dünya olduğunu Allah söyler mi? 4.5 milyar yaşındaki dünya 13.8 milyar yaşındaki evrenden daha önce yaratılmış, bunu söyler mi mesela? Fussilet 11'de söylüyor. O yüzden gerisi detaylarda boğulmak oluyor, yeryüzünü döşek gibi serdik ayetini nasıl yorumlayalım? Ben döşeği düz seriyorum, döşeği geoit veya hadi yuvarlak seriyorum diyen varsa buyursun konuya dahil olsun.