Saat 9 da aciklanmasi gereken karar oncesi faizleri sabit tutmalari bekleniyor.
Bir faiz artisi olursa nakitte bekleyenler icin buyuk firsat dogar.

Altin 4860 destegine kadar geriledi. Bundan sonraki destek 4680 de. Altinin bugun dusmesinin sebebi sanirim hep petrolun asiri artmasi hemde ABD UFE endeksinin yuksek gelmesi diye dusunuyorum. Enflasyon baskisi arttigi icin bir faiz artisi gelirmi bakis acisi var. Faiz artisi gelmese de bu petrol hergun altini eritecek gibi geliyor. Eskiden cocuklugumda altin enflasyona karsi korur derdik ama inanilmaz farkli dinamikler su an altin ve metalleri baskiliyor.

Dun Bist borsaya bir para girisi oldu. Takas bank odemeleri sonradan yani 24 martta odenebilecei uzerine alimlar oldu, Bu reeder elektirikli araba olayi vs biraz borsa tasinmisti bugun petrolun artmasi satis getirdi. Yarinda eksi kapatmasini bekliyorum.

Fed kararindan sonra belki gubre firmalarina alim yapmayi dusunuyorum en mantiklisi o geliyor cunku daha uzun sure petrol 100 dolar ustunde kalacak goruntusu var.
Stanley Morgan petrol tahmini bu yilin 2. yarisi 110 dolar Back of Amerika petrol tahmini ise 130 dolar.

Positif ayrisan hisseler sigorta hisseleri olur ama onlarda cok fazla uctugu icin girmek ne kadar amntikli olur bilemiyorum.
Altin dustu diye gumus almak ne kadar mantikli onuda bilmiyoruz. Mantiken petrol yuksek kaldikca altini eritecektir. Fed ilk fazi indirimi piyasa katilimci arastirmalari Aralik diye bekleniyor.
Bu sureye kadar savas devame derse altin gumus daha da salar gibi geliyor.

Bakalim firsatlr yakalarsak bunlari degerlendiririz diye dusunuyorum ama gercekten piyasa karma karisik.
BTC konusunda 75K cikinca shortlamayi dusundum bircok analist 58-60 K bandina cekilecegini dusunuyorur.

Bendeki bilgiler ve gelismeler bu sekilde.