İnsanların yaptığı hataların telafisini Allah yapmak zorunda değil. Seçimlerden sonuçlara kadar eli olan herkesin vebali var mevcut durumda. O yüzden yorumunuza katılmıyorum. Nitekim Allah kimsenin uşağı da değil (haşa)..
Yapılan her şeyi dine bağlamak gerçekçi değil. Bu ülkenin yaşadığı sorunların sorumluluğu insanlara aittir ve çözümü de yine insanlar üretmek zorundadır orada size katılıyorum ancak ortada bir gerçek var: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi büyük bir savaştan zaferle çıkarmış ve Cumhuriyet’i kurmuştur. Bunun doğrudan dinle bir ilgisi yoktur. İnanç ayrı bir konudur ama belki de Allah, bize Atatürk gibi zeki ve ileri görüşlü bir lider nasip etmiştir. Onun zekâsı ve liderliği sayesinde bu ülke ayağa kalkmıştır. O yüzden bir lidere övgü verirken Allah ve Din neden hemen karıştırılıyor anlamıyorum her şeyin yeri farklıdır bu bir dini konu değil zafer kutlamamızdır. Oradaki yorumu yapan arkadaş algıları kapalı ileri görüşlü olmadığı için öyle bir yorum yaptığını düşünüyorum benim herkesin fikrine düşüncesine saygım var her insanın da olmalı ama Allah bir akıl fikir vermiş her şeyi de dine bağlamak Allah'a bağlamak hoş değil.