Benim aynı mail üzerinden birçok kanalım var. Bir kanalıma ai ile shorts üretip ara ara atıyordum. Başka kişilerden de video attım ve 2 adet telif ihtarı aldı 4-5 ay önce. Ben de ai içerikler dışında tüm içerikleri silip kanalı uzun süre bıraktım. aradan 3-4 ay geçti. öylesine bir ai shorts yapıp kanala attım. Bu aradaki süreçte de aynı mail üzerinden başka kanallarımda para kazanma açtım ve o kanallara yoğunlaştım. Sonra ilk bahsettiğim kanala dediğim gibi geçenlerde shorts yükledikten birkaç gün sonra o kanalım özgün olmayan içerik nedeniyle YPP'si kapatıldı. Ben de hiç ellemedim itiraz da etmedim gerçekten de özgün olmayan içerikti ve bir şey de yapmadım öyle olduğu gibi kanalı bıraktım zaten dediğim gibi ilgilenmiyordum o kanalla. 23 Şubat 2026 tarihinde o kanalımın para kazanması kapandı. itiraz süreci de 16 Martta bitti ancak dediğim gibi itiraz etsem de kabul edileceğini düşünmüyordum.

Daha sonra dediğim gibi ben hiç ellemedim diğer kanallarıma video yapmaya devam ettim. Diğer para kazanması açık olan ancak bugün (18.03.2026) kapatılan diğer 3 kanalım ai ile metin yazılan ilk 15 saniyesi ai (Sora) video olan ve devamında o sora videosunun bir sahnesinin fotoğrafının hareketlendirilmesi ile olay-hikaye anlatan kanallar. Bir tane de yine uzun zamandır doğru düzgün video atmadığım son birkaç ayda belki birkaç video yüklediğim ai hayvan kanalım var. Bugün bu ai hayvan kanalım ve asıl önemlisi 3 adet diğer kanallarımın YPP'si askıya alındı. Kanallarım İngilizce ve birkaç farklı dilde idi. Birbirleri ile ilişkili kanallar genelde bir hikayeyi diğer dillere çevirerek o kanallara da yeni videolar yapıyordum. yani benzer veya aynı hikayeyi üç kanal için de ayrı ayrı üreterek ilk 15 saniye videolarını değiştirerek içerik üretiyorum. Bugün bu saydığım kanalların para kazanmasının askıya alındığının mailleri geldi.

Tüm maillerde ilişkili olduğu ve ypp sorunu çözülmemiş bir kanal diyor ancak bu kanallarımın hiçbirinin ilk başta özgün olmayan içerik nedeniyle askıya alınan kanalla bir ilişkisi yok. Hiç alakaları da yok. Dediğim gibi ilk YPP'si kapanan kanalı uzun zamandır kullanmıyorum bile. Öyle kenarda bekliyor. Sorun ne olabilir sizce itiraz ile çözülür mü ya da bir çözüm yolu var mı bu kanallarımın tekrar YPP açılması için. Özgün olmayandan kapanan ve ilgilenmediğim kanalım sorun değil açılmasa da olur ancak diğer kanallarıma çok emek verdim ve veriyorum da onları çözebilir miyiz yolu var mıdır? Teşekkürler