Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sakin olun. Ben sadece yapay zekanın söylemiş olduğu şeyleri kopyaladım. Kendim için bizzat teşekkür ettim. Ancak tarafsız bakacak olursam biraz bende abartı kötüleme var gibi hissetmiyorum değil. Aradan 1500 sene geçmiş neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak bilemeyiz. Elbette eklemeler eksiltmeler olabilir. Şimdilik aynı taraftayiz. Sakin olun lütfen. Diğer arkadaşları dinleyelim belki sizde bende ikna oluruz. Tekrar teşekkürler
Zaten konuya yazdığınız Ayetler çiçek böcek değil, barış sevgi kardeşlik ayetleri değil, evlatlık oğlunu boşatıp geliniyle evlenme ayetinden bahsediyoruz yz değil kralı gelse kötüleyici der, ben mi kötülüyorum ayet mi ona okuyan karar verir zaten. Diğerini de gerdek gecesi oturup kalkmak bilmeyenleri sormuşsunuz özel seçmiş gibi, sonra kötüleyen ben oluyorum. Aşık olma mevzusuna zayıf diyor, kalplerdekini değiştiren Allah nidası ne demek? Kalplerde değişen ne? Çoğu anlatıda tül, perde, örtü vardı kapıda ve uçtu, içeride Zeynep yarı çıplak görüldü şeklinde yazıyor zaten bir ben sivriyim uyduruyorum sanki,

Ahzap 37; "Bir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, “Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork” demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun; öncelikle çekinmen gereken Allah olduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla evlenip ayrıldıktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir."

Burada içinde saklıyordun bazı meallerde kalbindekini saklıyordun şeklinde çevriliyor. Kalplerdekini değiştiren Allah sözü ile kalbindekini saklıyordun birleşince ne çıkıyor? Muhammed eşinizi beğenirse boşayın sahih hadisini de ben mi çıkardım?

Rica ederim ben kendimden eminim sıkıntı yok ama çarpılar ünlemler vs. böyle insanların içine atıp hedef gösterir gibi yakışıksız oluyor. Sorduğunuza göre biraz sizde araştırıp zaten söylediklerime benzer şeyler görmüşsünüzdür, bu Ayetlerde açık açık Muhammed gelini ile evleniyor mu? Heh, "gelini ile evlendi" demek bazısına göre saldırı oluyor işte. Vay efendim bak gelinini aldı dedi saldırıyor bilmem ne, hedef olmak bu kadar kolay işte. Ayrıca aşık olduğunu bir başka hadisten okuyalım.

Câbir lbn Abdullah anlatıyor: - "Peygamber bir kadın gördü; hemen Zeyneb'e gitti. Ki Zeyneb o sırada bir derisini ovup işliyordu. Peygamber hemen cinsel ihtiyacını gördü. Sonra arkadaşlarının yanına çıktı. Ve şöyle konuştu: - Kadın, şeytan biçiminde çıkar karşıya. Ve yine şeytan biçiminde dönüp gider. Bu nedenle sizden herhangi biriniz bir kadın gördü mü, hemen karısına gidip onunla yatsın. Çünkü bu (cinsel ilişki), o kişinin içindekini (kabaran şehvetini) söndürür." (Bkz. Müslim, e's- Sahih, Kitabu'n-Nikâh/9-10, hadis no: 1403; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikâh/44, hadis no: 2151; Tirmizî, Sünen, Kitab'r-Rıdâ'/9, hadis no: 1158.)

Burada benim çıkardığım anlam Zeynep'i epey sevdiği, ilgi duyduğu şeklinde. İlgi duymasa, arzulamasa yanına koşmaz zannediyorum. Haliyle sırf başkası boşadı ayıp olmasın diye ortada kalmasın diye aldı şeklinde zırvalayanlara da kaynak gözüyle bakamam değil mi? Benim kurduğum "aşık oldu" cümlesi belki 8-10 ayetin, hadisin, sünnetin birleşiminin ortaya koyduğu bir sonuç, öyle yapay zekaların 1-2 yanlı kaynak sorularlaislamiyetcom gibi modernist nurcu tayfanın normalleştirmesini okuyup verebileceği bir cevap değil, umarım anlatabilmişimdir. Ben teşekkür ederim.