Daha karışık kopyalasaydınız, bu ne böyle? Aşık diyorum çünkü ayette sen kalbindekini saklıyordun diyor, kalpte ne olur? Hoşlanmıştın, sevdin, gönlün kaydı diyor ayet açık açık, ben aşık oldu dediğimde mi sıfır bilgi ile yapay zekaya sorarak beni yalanladığını sanıyorsun? Ayrıca Talak 4. Ayet der ki; "Kadınlarınızdan adetten kesilmiş olanlarla henüz adet görmemiş olanların (iddetlerinden) şüphe ederseniz, onların iddetleri üç aydır. " yok efendim çocuk yazmışım, adet görmeye başlama yaşı kaç? Hadi Ayşe ile orantı kuralım 9 diyelim, kadınlar 9 yaşından önce evliler o dönem sen neden bahsediyorsun? Osmanlı zamanı 2 yaşını doldurmamış kızlar var 3. evliliğini yapan üstelik 4. Murad ve 1. İbrahim'in kızları bunlar, çocuk değilmiş diye yumuşatmaya gerek yok. Hee sinirden dışarı fırladı demişim, üzüntüden dışarı fırlasın, canı sıkılıp hava almaya çıksın daha mı mutlu oldun? Sinirlenmedi tamam, sevinçten dışarı fırladı okey miyiz? Azıcık kendi aklınızla mantığınızla cümle kurun yahu, yarım cümle ile aklınızca beni milletin önüne atabileceğinizi zannediyorsunuz.
Yemeğe Allahın ismini zikrederek başlayın ve önünüzden yiyin! buyurdu. Bu hâl herkesin yemeğini yiyip dağılmasına kadar devam etti. Sonunda bir kısmı çıktı, bazıları da kalıp sohbete devam etti. Efendimiz aslında onların çıkmalarını bekliyordu. Biraz daha bekledikten sonra çıkıp diğer bir hücre-i saadetine doğru yürümeye başladı. Az sonra sohbete dalanlar da gitti. Hemen çıktım ve Allah Resûlüne:
Davetliler gitti artık dedim. Resûl-i Ekrem evine geri döndü
Bundan sonra bu âyet nâzil oldu. (Buharî, Tefsir 33/8; Müslim, Nikâh 89)
Sen şimdi beni hangi akla hizmet, hangi yapay zeka ürünüyle yalanlıyorsun? Sinirlenmedi tamam, öylesine çıkıp yürüdü, rahatladın mı? Biz bilmiyoruz yz sorup sorup işin içinden sıyrılmayı, o yüzden senelerce araştırdık vaktimiz değersizdi çünkü.
Hocam sakin olun. Ben sadece yapay zekanın söylemiş olduğu şeyleri kopyaladım. Kendim için bizzat teşekkür ettim. Ancak tarafsız bakacak olursam biraz bende abartı kötüleme var gibi hissetmiyorum değil. Aradan 1500 sene geçmiş neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak bilemeyiz. Elbette eklemeler eksiltmeler olabilir. Şimdilik aynı taraftayiz. Sakin olun lütfen. Diğer arkadaşları dinleyelim belki sizde bende ikna oluruz. Tekrar teşekkürler