BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu kişi net konuşmamış, o halde ben net konuşup tam açıklamasını yapayım, Ahzap 37 ile başlıyorum. Zeyd bin Harise Hatice'nin Muhammed'e bağışladığı ve evlatlık olarak verdiği köledir, Zeyd 10 yaş kadar küçüktür. Evlatlık olayından sonra Zeyd bin Muhammed olarak anılır çünkü cahiliye dedikleri Araplar cahil kelimesi Ebu Cehil örneğinde de olduğu gibi sadece İslamı seçmedikleri için cahil denir yani 2 kere 2yi bilmeyen kişiler değiller, çok fazla sapkın adetleri var ama evlatlık çocuklarına öz çocuk gibi pay verip yan gözle bakmazlar, saçma sapan kaynaktan evlatlığına halleniyorlardı cahiliye döneminde gibi şeylere itibar etmeyin. Bize sapkın gelen onlara ise normal gelen atıyorum çok güçlü, zeki, bilgili bir erkeğe karısını yollayıp git şununla ilişkiye gir ve hamile kal ki çocuğumuz onun gibi yakışıklı, güçlü, bilge biri olsun diyecek kadar sapkınlar ama cahil de değiller, burayı netleştirelim. Neyse, Muhammed'in aynı zamanda halasının kızı olan Zeynep binti Cahş Zeyd ile evlendirilir ve mutlulardır. Günün birinde Muhammed Zeyd'i ararken çadırına gider, çadırının kapısındaki örtü rüzgarla uçar ve içeride yarıçıplak Zeynep görülür ve Muhammed Zeynep'e aşık olur. Derhal toparlanan Zeynep sorar, Zeyd'i mı aradın ya Muhammed? Cevap olarak ise "kalplerdekini değiştiren Allaaaaah" nidası gelir. Sonra uğrarım aradığımı söylersin vs sonrası Zeyd gelir ve Zeynep durumu anlatır. Zeyd Muhammed'in Zeynep'e aşık olduğunu anlar ve yaygın sahih hadislerde eğer karınızı Muhammed beğenirse ona vermeniz helaldir sözüne de uyarak Muhammed'in yanına gider ve Zeynep ile boşanmak istediğini söyler. Muhammed önce yok mok dese de daha sonra ayet geliverir, biz sizin nikahınızı göklerde kıydık diye. Bu sayede Zeyd boşanır, Muhammed ise Zeyd'e git Zeynep'i bana iste der ve gönderir.

Tam olarak burada sanki bilinçli şekilde seçmişsiniz gibi konu Ahzap 53'e bağlanır, oradan devam ediyorum. Muhammed ve Zeynep gerdeğe girecektir, sahabeler ise Muhammed'in evinde toplanmış yemekler yeniyor, eğleniliyor, geç saate kadar zaman su gibi akıp geçiyordur. Duruma sinirlenen Muhammed dışarı fırlar ve yürümeye başlar, bu sırada Ahzap 53 geliverir. Bu konu çok daha kısa ve net yani. Nebe 33'e takılmışsınız, yaşıt diye bir şey yok zaten İslama göre reşitlik diye bir yaş yok, henüz adet görmeye başlamamış karılarınızdan boşanırsanız 3 ay iddet müddeti beklemeleri gerektiğini söyleyen Ayet var. Ayşe mevzusunu zaten biliyorsunuz, 9 yaşında evlenmiş birinin göğsünden bahsetmek istemiyorum ama Nebe 33'e uygundur diye düşünüyorum. Araplarda ala 13lük kız alasın diye deyim var, Irak evlilik yaşını 9a çekti sünnete uygun şekilde yani Nebe'ye takılmayın, gılman Ayeti var mesela tüysüz erkek çocuk demek gılman, en fazla 10 yaşlarında olan tüysüz erkek çocukları cennette müminlere her türlü hizmette bulunacaklarmış, onlar kabuklarında saklı inciler gibiymiş mesela. Gelelim alkolün yasak olmadığı Ayet olmayış yanılgısına. Alkol yanılmıyorsam 4 kere geçer, ayrıca ilk gelen Ayetten tam 17 sene sonra yarım ağız ile Ömer'in baskıları sonucu pis bir şeytan işidir denir. Alkollüyken namaza yaklaşmayın ne demek? Alkol içmeyin demek değil, alkol kullandıysanız namaz kılmayın demek. Siz meyvelerden güzel içecekler elde edersiniz Ayeti var, cennetteki kevser şarabından nehirler anlatılır, tee 17 sene sonra yarım yamalak haramlaşan alkol için çok iddialı konuşmuşsunuz. Neyse, Zeynep ile evlilikten sonra Zeyd'i yanılmıyorsam tam 7 savaşa başkomutan olarak gönderir Muhammed ve en sonunda Mute savaşında öldürülür ve geriye dönemez. Bunlar islam kaynaklarında yazar, hee ben Muhammed Zeynep'i gördü aşık oldu yazarım o kaynaklarda ise Hz. Muhammed efendimiz Zeynep annemizin mübarek bedenini gördüler gibi yumuşatarak yazar ama aynı kapıya çıkar. Var mı takıldığınız başka Ayet?

Ayrıca Cuma gününün kutsallığı eski bir yahudi kadının bizde Cumartesi kutsaldı, İslamda da kutsal bir gün yok mu dedikten sonra Cuma kutsal oluverir. Kocasının zıhar ile boşamasından sonra çaresiz bir kadının sürekli Muhammed'i darlaması sonucu adı üzerinde Mücadele Suresi iner. Hele hele Ömer'in isteği, sözleri üzerine inen Ayetlerden bahsedelim yok yok. Bedir kuyuları olayında alınan esirleri Ebubekir para karşılığı serbest bırakalım der, Ömer öldürelim der, Muhammed Ebubekir'i dinler ama ne yardan ne serden gibi olaya bakarak Ayet gelir ve İslam hakim olmadan esir almak size yaraşmaz, keşke öldürseydiniz açılımında bir Ayet gelir ve Ömer haklı bulunur. Ömer ne zaman alkol yasaklanacak diye 2-3 kere darlar Muhammed'i ve alkollüyken namaza yaklaşmayın ile alkol ve kumar pis bir şeytan işidir denir. Bu ayet öncesinde Ebubekir'in Rum suresinde Rumların galip geleceğine 100 devesine iddiaya girmişliği yani kumar oynamışlığı var. Gerçi alkolün haram olmasını isteyen Ömer'in matarasından sert alkol eksik olmaz ve o mataradan içene bile 100 sopa cezası verir had cezası uygulatır, kendi oğlunu bile içtiği için değil sarhoş olduğu için bu ceza ile dövdürerek ölümüne sebep olur. Hee birde kadınlar sizin tarlanızdır, dilediğiniz gibi varın Ayeti Ömer sayesindedir, eşine arkasından yaklaştıktan sonra helak oldum diye Muhammed'e koşar ve aynı saat içerisinde bu ayet gelir. Başlarda ramazan vakti eşler ile münasebet yasakken yanılmıyorsam Allah sizin dayanamayacağınızı bildi, artık helaldir Ayeti de Ömer ile bağlantılıydı. Kişiye özel ve duruma özel ayetler sadece yazdıkların kadar değil demek istiyorum.
teşekkür ederim hepsini okudum. Haksızlık olmaması için senin de iddialarını yapay zeka ile araştırdım.

Kesin doğru olanlar:
  • Zeyd bin Hârise gerçekten:
    • Önceden köleydi
    • Azat edildi
    • Evlatlık gibi kabul edildi
  • Zeyneb bint Cahş ile evlendi
  • Sonra boşandı
  • Ardından Muhammed ile evlendi
👉 Bu olay Kur’an’da geçer (Ahzâb 37)

❌ Problemli / zayıf kısım:
“Peygamber Zeynep’i yarı çıplak gördü ve aşık oldu"

Doğruya daha yakın