Hocam Viop hic denemedim sinirsiz sorumluluk var diye ama emrah lafci voip yazarsan egitim videolarindan nereleri kullandigini gorebiirsin.
Sevdigim bir ekonomis baya saglam backgroundu var belki egitimlerinden ne kullandigina bakip karar verebilirsin daha fazla bilgim olsa yardimci daha cok olmak isterdim
Teşekkürler sevgili hocam.
Bankalarla borsada işlem yapmak için alıp tutman lazım. Eğer trade edeceksen, özellikle viop gibi kaldıraçlı piyasalarda kesinlikle bi aracı kuruma geçmelisin. Forex kurumlarından bahsetmiyorum. Normal spk tarafından lisanslı aracı kurumlar. Paran zaten takasbank tarafından güvende, kurum batsa bile parana bişey olmaz, ki ben yıllardır aracı kurum kullanırım 4-5 kurumda hesabım var. Bi problem yaşamadım 10+ yıldır. Köklü aracı kurumları tercih et.
Osmanlı menkul, gedik, a1 Capital, info bunlarda oranlar 10 bin TL de 2-3 TL komisyon ödersin.
Ama bankalarda 10 bin TL de 150 lira falan komisyon ödersin, yani özellikle hızlı trade ediyorsan paranın çoğu komisyona gider. Önermem.
Aracı kurum konusunda için rahat olsun bişey olmaz,
Aracı kurum kullanmamamın sebebi zamanında beni sağlam yontmaları

viopta biliyorsunuzki işlemler max günlük oluyor, günlük kar - zarara göre hesabınız uyarlanıyor, ancak kullandığım aracı kurumlar işlem açmama komisyon aldıkları gibi, günlükte devam ettiği halde her gün ayrı ayrı işlem ücreti kesmeye başladılar, tl bazında nemalandırma da alamayınca aracı kurumda kar elde etmek hayli zor, bankalarda bu muhabbet yok zaten.