Yapılır evet. Ek internete gerek yok sabit ip almanız yeterli. Ama hızlar güzel olmalı. Upload özellikle.
1000/100 mbps iş görür mü hocam sizce?
mini bi rasperi pi cihaz alırsanız elektrik olayı olmaz aylık 150 tl yakmaz bile duğru ekipmanla yapılmayacak bişey değil hocam
Rasperi Bi aklıma geldi ama donanım olarak yetersiz kalacağını düşünüyorum hocam ne yazık ki
Hocam selamlar, yakın tarihte benzer bir işe giriştim. Deneyimlerimi aktarıyorum.
- Uygun fiyat ve ödeme seçenekleri nedeniyle 2U Dell PowerEdge R720xd bir makina aldım, bütçemi aşmamak için tek bir diskle başladım.
- Makina evde barındırılmayacak kadar yer kaplıyor; odam çok küçük olmasa da gerçekten ciddi bir alan işgal ediyor.
- Evde topraklama ya da akım koruma yoksa bu ciddi bir risk. Benim bulunduğum muhitte topraklama olmadığı için makina arıza koduyla çalışıyordu.
- Çalıştığında gerçekten fazlasıyla ses yapıyor; hafif uykunuz varsa makina yük altına girdiğinde yanında uyumak zor olabilir.
- ATX kasada bu durumlar daha iyi olabilir ancak bu sefer de büyük ihtimalle donanım özellikleri sizi tatmin etmeyebilir.
- Simetrik internet bağlantısı yoksa (özellikle upload düşükse) kullanım ciddi anlamda verimsiz oluyor.
- Elektrik tüketimi de ayrı bir problem; detayına girmiyorum ama ev kullanımı için pek mantıklı değil.
Ben satış, VDS kiralama işi vs yapmıyorum. Tamamen hobi amaçlı yapıyorum, bu sebeple en sonunda
@Astek1; hocamla anlaşıp onların kabininde barındırmaya başladık. Öneririm, eğer bütçeniz varsa bir nevi hobi olarak yapacaksanız kesinlikle değer.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Barındırma maliyeti olarak ne kadar ücret ödediniz özel değilse
ev sunucusu kurmak isteyen arkadaşlara panel tarafında destek olmak isteriz : panelica.com bilgi verin yıllık lisans verelim arkadaşlar.
Sisteminiz hakkında pek bilgim yok hocam ne işe yarıyor acaba, destekleriniz için teşekkür ederim yine de