Hocam selamlar, yakın tarihte benzer bir işe giriştim. Deneyimlerimi aktarıyorum.

• Uygun fiyat ve ödeme seçenekleri nedeniyle 2U Dell PowerEdge R720xd bir makina aldım, bütçemi aşmamak için tek bir diskle başladım.
  • Makina evde barındırılmayacak kadar yer kaplıyor; odam çok küçük olmasa da gerçekten ciddi bir alan işgal ediyor.
  • Evde topraklama ya da akım koruma yoksa bu ciddi bir risk. Benim bulunduğum muhitte topraklama olmadığı için makina arıza koduyla çalışıyordu.
  • Çalıştığında gerçekten fazlasıyla ses yapıyor; hafif uykunuz varsa makina yük altına girdiğinde yanında uyumak zor olabilir.
  • ATX kasada bu durumlar daha iyi olabilir ancak bu sefer de büyük ihtimalle donanım özellikleri sizi tatmin etmeyebilir.
  • Simetrik internet bağlantısı yoksa (özellikle upload düşükse) kullanım ciddi anlamda verimsiz oluyor.
  • Elektrik tüketimi de ayrı bir problem; detayına girmiyorum ama ev kullanımı için pek mantıklı değil.
Ben satış, VDS kiralama işi vs yapmıyorum. Tamamen hobi amaçlı yapıyorum, bu sebeple en sonunda @Astek1; hocamla anlaşıp onların kabininde barındırmaya başladık. Öneririm, eğer bütçeniz varsa bir nevi hobi olarak yapacaksanız kesinlikle değer.