hocam birşey iddia ediyorsunuz kanıtları ile söyleyin. uydurma nedir?

kanıtı gösterin iddianızda doğrucu olun. yapay zekaya analiz ettirip buraya yapıştırmakdan ziyade kanıtlarınızı gösterin.
ikinci kuranı kerim peygamber kısassları ve hayatları ile ilgili değildir sadece. ama genellikle bunlarda yapılmıştır. çünkü insan ilişkileri miras ahlak konusunda peygamberler örnek olarak yaratılmışlardır. peygamberinize uyun davranışlarını huy edinin denilir. o yüzden bu şekilde kısaslar verilmiştir.
Tekrar alıntılamak zorunda kaldım. Soru cevap şeklinde gidersek daha iyi olur. Burda ben birşey iddia etmiyorum. Sadece bu 2 ayetin (dahası da var) insanların kafasında soru işareti olmuştur. Bir çok insan belki de bu ayetler sebebiyle dinden çıkmıştır. Eğer bir ayet Allah tarafından gönderiliyor ise bu ayetler insanların kafasında soru işareti oluşturmamalı . Bir olayın sonucunda ayet iniyorsa insanların o ayete şüphe ile yaklaşması normal değil mi? Aynı konu üzerinden başka bir ayet iniyor ama arada yine bir sürü ayet inmiş bile. Buda insanların kafasını karıştırıyor. Yani ayetler birbirine giriyor. O şu ayetin devamı gibi oluyor. Halbuki bunu bilen o zaman da yaşayan insanlar. Günümüze gelene kadar neyin ne olduğu belli olmadığı için normal olarak çatışma oluyor.