Yanlış düşünüyorsunuz. 15 dakikalikta bakan obo görür. 15 dakikaliktaki oboya göre işlem açar. Buna göre stop tp belirler. Saatiikte bakan range görür. Dikdörtgen formasyonuna göre işlem açar. Hadi bu dediklerinizi kabul edelim. Harmonik Formasyonlar da mı yalan.
AB=CD
BAT
GARTLEY
BUTTERFLY
CYPHER
CRAB
DEEP CRAB
Ve hepsinde Perfect sürüm en mantıklıdır.
Neyi kastettiğimi bu video özetliyor.
https://youtu.be/sPo7RQCcJao
Yanlış düşünmüyorum dostum, tek zaman aralığından bahsediyorum, 15 dk lıkta bir kişinin OBO dediği grafiğe bir başkası Range diyebiliyor, oluşan sağ omuz belirgin değil onu omuz yerine saymam diyebiliyor. Diğer başka kişinin TOBO dediği grafiğe, bir başkası hayır tepede tobo olmaz diyebiliyor, tobo sadece dipte olur diyebiliyor. Senin çizdiğin trende, diğeri böyle trend mi çizilir, yanlış çiziyorsun diyebiliyor. Bunları yıllardır yaşıyoruz ve yıllarca da yaşamaya devam edeceğiz. Bu değişmeyecek.
Yazdıklarımdan formasyonlar yalan anlamı çıkmıyor aslında, bende yeri gelir formasyonlara göre işlem alırım. Teknik analizin bir parçası. Fakat yazdıklarımı tekrar okursan formasyonların eskisi kadar tutarlı olmadığından bahsettim. Eskiye nazaran formasyonları daha çok patlatıyorlar.
Sen para kazanabiliyorsan formasyonlara devam et dostum, Teknik analizde tek doğru yok, binlerce yöntem var para kazanmak veya kaybetmek için.