A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben harmonik trade ediyorum.
Coinlerde harmonik oluşum gördüğümde harmonik D noktasına fiyat geldiğinde, destek direnç geçiyor mu D noktasından ve son zamanlarda D noktasindan rsi da Uyumsuzluk var mı bakıp ufak parayla işlem açıyorum. Genelde 20 dolarlık işlem açarım. Ve 40 dolar hedeflerim. 1 riske edip 2 kazanmaya çalışıyorum.
Vakti zamanında bu konularda hiç bilgim yokken tüm paramı 120bin dolar cake coine yatirdim. Maliyetim 4 dolar.
Şuan cake 1.5 dolarda. Cake 4 dolar olursa tüm parayı bozup gunluk trade başlicam. Tickmillde hesabım var.
Parayi buraya atıp Tickmill deki paritelerde trade etmeyi denicem. Şimdilik ısınıyorum. Psikolojimi yönetmeye çalışıyorum. Belki coinleri bozarsam elde tekrar 120k dolar olunca. 20k dolar ile trade ederim. Kalan 100k doları Binance de vadeli usdt yatırmayı düşünüyorum. Ya da günlük grafikte coinleri analiz edip 500 dolar işlem başı deneyebilirim. Bankada son 20bin dolar param vardı. Onu da cake coine yatirdim. 2.8 den alım yaptım. Cake son zamanlarda 1.2 dolara bile düştü. Şimdiki aklım olsa asla 20bin doları tek işlemde denemem.
En son 20k dolar usdt vadeli denemiştim. Güzel kazandırmıştı.
Şuan Binance de baktım USDC %5 kazandiriyor.

Bu 120k doları 2022 yılında cake coine yatirdim. O zaman altın alsaydım şimdi ihya olmuştum. Ama er geç o 500k dolara çıkacam. Hedefim bu 120k yi 500k yapmaktı. Olmadı şuana kadar. Benim anladığım uzun vade hep zarar yazar. Kısa vade trade edip kasayı büyütecen.
Büyük risk aldim. Tüm parayı tek coine tek seferde yatırarak. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. Bankada hiç para kalmadı. Zararda olduğum içinde satamıyorum.

Oncelikle cok ama cok gecmis olsun. Paylastigin icin saol. Okurken not tutp cevaplarsan ahrika olur fikirlerini merak ediyorum.

Yanliz hatirlamiyorsam yakin bir zmanda sanirim birkac sene once belki daha kisa CAKE coin bir atak yapip 4 dolari gormustu diye hatirliyorum.
Hatta konunu Kripto kategorisinde gormustum. Dustugu icin uzgundun ve bir anda sanirim 3.5 - 4 arasina cikinca sevinmistim orada satmadigini anliyorum ve cok sasirdim. 2.8 maliyetle girdigini satsan en azindan sermaye olurdu.

Bu sistemler aslinda insanlarin parasini icerde kilitleme sistemleri, sonucta para enflasyon yaratir, borsanin hangi turu olursa olsun terste kaldiginda parani sistemden cekmis oluyorlar. Cekecek zman geldiginde ise paran enflasyona karsi erimis oluyor. Her ne kadar ABD dolarinda senede 3-5 enflasyon var deselerde bu yalan en az yuzde 10 enflasyon oluyor.
Ben 20 gunluk borsa deneyimimde elde ettigim tecrube sudur. Aslinda oyle cok ama cok uzman bir teknik analizci olman da gerekmiyor.
Cok basit bir kural var beklentiler alinir gercekler satilir. Millet o yuzden savas olmadan altin alip savasta altin satarlar.
Hicbir coine veya hisseyi uzun sure tutmamak lazim. BTC coktu mu? Faizler artti Fed faizi arttirdi mi? Gidip o anda Gate.io Kukoin veya BNB coin veya Cake gibi Swap veya borsa sitelerinin koinini alip beklemen yeterli Bunu ogrenmissindir ama is isten gecmistir. Bazi tecrubeler gercekten cok pahali ogreniliyor.

Bahsettigin USDC faize gelince cazip geliyor ama dolarinda enflasyonu var ama sonucta dolara karsi dolar kazaniyorsun ama dolar enflasyonda eriyor. Bence o fazi birsey anlam ifade etmiyor. Tabi turklirasi kalmaktan iyi tabiki. Lakin Altin bu sene hepsinden fazla kazandirdi. 2025 - 2026 yilinda bu aya kadar su bu ay harci dolar bazinda %86 kazandirmisti. 2024 - 2025 arasi %33 kazandirmisti bir evelki sene %16 kazandirmisti. Kisacasi bu bahsettigin USDC den daha mantikliydi. USDC sen neden avantajli gordugunu soylersen bilgilenirim %5 dolar faizi sence iyimi ve bu senelik!

Bahsettigin teknik analizler konusunda fazla bilgim yok ama Devrim Akyil RSI ve MACD uyumsuzlugu ikle ilgili 2 ornek vermisti biri MOH Molina healtcare hissesi digeri Petkim'di ve iyi kazandirmisti. Bu adam neye elini surse %15 kazandiriyor Sadece petrole para basan %40 kazandirdi ve goz gore gorede gelmisti bu arada aylik brent petrol grafigini acik sadece basit bir fibo cizgisi cizince 618 altin noktasina geldigini gorebilirdik. Bir daha savas olsa sigorta, bugday, petkim filan alirim Adam cok akilliydi dip yapmis hisse petkimi aldi ve 2 klez %15 yaptirmisti ve halada 20 tl ustunde. Bence borsa icin saglam paran olacak ki 120k dolar cok iyi nokta atislar ile cok saglam kazanilabilirdi. Ama iste maalesef insaniz ve birseye koru korune baglanip hatalar yapabiliyoruz.

Coin konusunda ogrendigim ve en tehlikeli sey dolasimdaki coin arziydi bir coin %35 coin arzi ile %50 dolasimdaki coin arzi cok farkediyor. Bir coin uzun sure var oldukca ve cok kasildikca artmasi icin bu kez daha fazla insan tarafindan alinmasi gerektigi icin ilk cikankoinlerden cok saglam kazananlar olmustur. Cake te oyledir eminim ama tamamen kasilmis ve tum coinler piyasadadir. Bu yukarda anlattigim btc bitmisken marketlerin coinini alma olayi Gate ioda basima gelmisti 21 dolarlara gelmisti. Su an petroluna rtmasi enflasyonist politikalar coine hep olumsuz yansiyor. Fed ilk faiz indirimi aralikta diyor. Bence savas bitti bitecek gibi coin almak mantikli gibi geliyor. katilirmisin bilmiyorum. Hatta simdiden toplayanlar vardir ve su an fiyatlaniyior gercekler. Lakin fed faiz sopasi risk iceriyor. Simi fiyatlandi diye alsak fed faiz artisi ile basimiza bela olur mu bilmiyorum cunku coinde risk var maalesef. En iyi alim noktasi ne olur bilmiyorum. 74 bin dolarlarin altina gelecegini savunan cok ekonomist var. Devrim hoca coinlerden cok para cikisi oldugunu soylemisti. Tabi en an piyasa enflasyon faiz beklentisi sanirim su an alim icin dogru nokta degil. Belki bu konudada fikrini soylersin.

Bu arada teknik analiz harika birsey. Umarim haketttigin kazanclari elde edersin.