Bu gönderiyi X'te ya da başka bir yerde görmüş olsaydım yazacaklarım belliydi ancak burada yazabileceklerim sınırlı. Şunları yazayım;
Kendinize "Türk genci" demeniz, bugün Türklük ve Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden asıl Türk gençlerini küçümsemektir. Bugün dahi Kuzey Yunanistan'da, Batı Trakya'da Türk azınlıkların, Türk kökenlilerin ne kadar ağır baskılara maruz kaldığını bilmeden; gidin azizim, Yunan vatandaşı olunuz.
Bu vatanın evlatlarına yazık, günah; Türk gençlerinin geldiği son durummuş(!).
Hayırlı geceleriniz olsun.
Bu ülke artık yaşanılabilecek bir yer değil ve bireysel olarak hayat şartları çifte vatandaşlık imkânı kullanması onu vatan sevgisiz biri yapmıyor, iyi şartlarda yaşamak isteyen biri yapıyor. Bu ülkede “vatan, millet, Sakarya” diyerek milliyetçileri, “Allah bizimle” diyerek dini işlerine alet eden tüm siyasetçilerin çocukları yurt dışında eğitim gördü; hepsi mal varlığı içerisinde ve emin olun ki bu ülkenin genç nesliyle alakalı en ufak bir endişe, kaygı ya da çaba göstermediler ve göstermeyecekler.
Bir Türk genci olarak ben yazılımcıyım ve burada yazılım şirketi kuramıyorum; çünkü en temel program ve global satış için geçerli altyapılara erişimim yok. Bir başkası mobil oyun yapıyor, onun da yok; bir başkası mimar ve onun da yok. Benim ülkeme sağlayabileceğim her türlü imkân ve katkıyı engelleyen, zararı bu ülkeye büyük olsa dahi geri adım atmayan, hiçbir koşulda bu ülkenin üretkenliğini ve geleceğini düşünmeyen bir hükümet olduğu sürece, benim ve milyonlarca Türk gencinin işsiz kalmak dışında bu ülkeye katabileceği ve kendini eğitebileceği hiçbir şey yok.