Merhabalar, yurt dışına tek başıma gitmek istiyorum. Fakat hiç ingilizcem yok. Yurt dışında zorluk çekmeyeceğim bir ingilizce seviyesine kaç ayda ulaşabilirim? Şuan ingilizce seviyem sıfır. Hiçbir şey bilmiyorum.
Bayram sonuna kadar çalışın halledersiniz
(ciddiyim)
toplantıya katılmayacaksınız sunum yapmayacaksınız
önemli olan gittiğiniz yer ana dili ingilizce mi değil mi
değilse daha rahat onlar da zaten çat pat anlar
oturun önce kademe kademe neye ihtiyacınız var onun listesini çıkartın nerede ne lazım olacak
- uçak THY Pegasus ise zaten gerek yok
- havalimanı inince muhtemel tabelaların ne yazdığını çıakrtın listeleyin gözünüz aşina olsun (buradan başlayın mesela)
- pasaport kontrolünde muhtemel sorular ne olur ne olmaz dinleme ve ceap verme pratiği yapın (kısa cevaplar hatta tek kelimelik)
-dışarı çıkınca ingilizceyi nerede kullanacaksınız taksi mi metro mu (toplu taşımada zaten daha kolay)
artık eskisi gibi değil online araçlar çok rahat işinizi görür varsa bir uygulama tabelayı fotoğraf çekip çevirecek onu indirin
alışveriş konaklama nerede ne diyeceksiniz basit kalıpları bilin oldu bitti bence
zaten gidince iki güne alışırsınız
benim hanım sıfır ingilizce ile gittiği italyada ikinci günde italyan mağazasına girip çıkarken ne denir nasıl iyi günler denir falan filan nasıl sorulur öğrenmişti
yaşayarak öğreneceğiniz için bir kaç kere duymanız yeter orada
eskidendi elde koca koca haritalar
basılı mini sözlükler
falan filan
az maymun olmaktan da çekinmeyin sözel söyleyemiyorsanız mimik kullanın prestijli cool bir şekilde
ortama ayak uydurdunuz mu kendinize güven de geldi mi ohooo süper
iki güne etraftakiler size sormaya başlar
iyi yolculuklar şimdiden