@A.AY; ve @KemalSen;

Basta olmak uzere herkese merhaba.
Borsayi tam anlamiyla ogrenip bircok firsat kacirdiktan sonra takibe devam ediyorum.
Bugun cok dusen MOS hissesi almistim bu bir gubre firmasi ve ozellikle enflasyon ve petrolle pozitif ayrisiyor.
28 alip 28.90 sattim ve %3 kazanmistim sattigima aslinda cok pisman oldum. Bir sure tutmayi planliyordum.
Cunku yakin zmanda petrolun dusmesini beklemiyorum ve ozellikle MOS ile brent petrolu kiyasladigimda 28 dolarlar, brent petrokl 70 dolarda oldiginda MOS'un fiyatlandigi seviyelerdi.
Duserse yine dusukten girmeyi planliyorum cazip geliyor.

Pfizer hissesini tutuyordum %6 temettu veriyor bugun oda iyi bir artis yapti.

Bu forumda hisse taviyelerinde bulunsak nasil olur. Burda benim amacim su.
Mesela Emrah LAfci ve Ali Persembe'nin cok guzel teknik analiz programlari var. Hisse konsolider olmussa 2 yerden ala giriyorlar ve stop losss kullaniyorlar.
Amac Daha cok hissede losss olmadan kazanc saglamak yani kisacasi hicbirseyin garantisi yok.

Burda en azindan stop losss ile denemelerde bulunmak isterim.
Su devirde ozellikle sigorta firmalari pozitif ayristi ve o treni kacirdi.
Belki benim goremediklerim olabilir sizin gordukleriniz olur paylassak fena olmaz ozellikle ABD hisseleri daha mantikli geliyor ama TR hisselerdede ozellikle Ulker'in cok dip yaptigini gozlemledim bugun %2 yapmis. Ancak turk hisselre pek mantikli bakmiyorum.

Burda paylasimda bulunabiliriz. Yazmak isterseniz yazin analiz edip bakalim. MOSIAC firmasini ben cok tutuyorum petrol cikinca bir 32 dolarlari gormustu. Petrol 80 duserse cok dip yapacaginida dusunmuyorum ama paylas yazarsaniz grafik paylasirim. Malesef petkim Turksigorta bugday treni kacti. Devrim hoca Saholun ralli yapabilecegini soyledi defter degeri dusuk be Volume profilden cok cabuk artis olacagini gosteriyordu bugun %2 yapmis ama bist fazla guvenemiyorum. Birde bu enflasyonist ordamda bankalarin yurumesi ilginc ama Saholde 37 40 tane sirket mi ne var. COk uzatmayim sorumsuz gecmeyin