[SIZE=\"3\"]Selamlar R10 ailesi[/SIZE]
Bugün size klasik bir "şu kadar kazandım, bu kadar indirme aldım" başarı hikayesi anlatmayacağım. Çünkü benim için başarı bir sonuç değil, o sonuca giden yoldaki
titizliktir. Ben size, binlerce örneği olan bir türü (Block Puzzle) nasıl "premium" bir ürüne dönüştürmeye çalıştığımı, yani
TimelessCoreun mutfağını anlatmak istiyorum.
\"Garantici\" Bir Geliştiricinin Yol Haritası
Piyasada "Hemen bir klon yapayım, reklamı basayım" mantığının ne kadar yaygın olduğunu biliyorsunuz. Ben bu yola girerken tam tersini seçtim:
Güvenli ve sağlam adımlar. Projeye sadece bir "oyun" olarak değil, uzun vadeli bir "ürün" olarak yaklaştım. Google Play onay süreçlerinden Google Ads optimizasyonlarına kadar her adımı bir satranç hamlesi gibi hesaplayarak ilerledim.
Şeytan Detaylarda Gizlidir (Kullanıcı Deneyimi)
Bir oyunu "sıradan" olmaktan çıkarıp "kaliteli" kılan nedir? TimelessCoreu geliştirirken takıntılı olduğum birkaç nokta vardı:
- Haptic Feedback (Titreşim) Sanatı: Her blok yerine oturduğunda, o hattı temizlediğinizde telefonun verdiği o ince "tık" sesi... Bu küçük detay, oyunun kalite algısını benim gözümde %200 artırdı.
- Ekonomi ve Matematik: Altını ne çok kolay veriyoruz ne de imkansız kılıyoruz. Eğer oyuncu altını "emeğiyle" kazanırsa, mağazadaki teklifler onun için anlamlı hale geliyor.
- Monotonluğu Kırmak: Her 10 seviyede bir gelen "Altın Yağmuru" gibi bonus bölümlerle oyuncunun dopamin seviyesini canlı tutmaya çalıştım.
Flutter, Firebase ve Micro-SaaS Vizyonu
Teknik tarafta
Flutterın akıcılığı ve
Firebasein sağlam altyapısını kullandım. Hedefim sadece Türkiye pazarı değil; bu temelleri aslında iOS pazarı ve ABD odaklı bir
Micro-SaaS vizyonuyla attım. "Reklam izletip geçeyim" değil, "oyuncuyu içeride nasıl tutarım?" sorusuna yanıt aradım.
Son Söz
TimelessCore benim için bir deneme yanılma tahtası değil, her detayına kafa yorulmuş bir mühendislik çalışması. Eğer siz de mobil dünyada "kalite" odaklı işlerin hala değer gördüğüne inanıyorsanız, projem hakkındaki eleştirileriniz benim için altın değerinde.
Google Play Store: [Oyun Linki] Sizce bir mobil oyunda kullanıcıyı "sadık" yapan en önemli detay nedir? Gelin, mutfak sırlarını aşağıda konuşalım.