Evet hocam hesap al sat yapıyorum acaba bende 4 telefon var her birini sıfırlayıp yeni hesaplar açınca sorun oluyor mu telefon fortmatlama cihaz id değiştiriyor mu acaba
Simdi ios ve androide gore bu degisir. Ios da mesela Advertiser ID ve UDID capture edere. Google'da da buna benzer verileri cekiyor olabilir. IOS'da UDID degisen bisey degil, formatta atsaniz sim kartta degisseniz degistiremezsiniz. Ayni sekilde androidinde benzer unique IDleri var.
Size verebilecegim EN buyuk fikir sudur hocam, Instagram hesaplarini direk Instagram uygulamasinda degilde, Instagram LITE kullanarak acmaniz. Bu Instagram LITE daha az kapsamli sekilde inceliyor herseyi. Hem daha hizli hemde daha az kontrolcusu var.
Yinede kesin biseye soylenemez, Instagram tahminimce sizin hareketlerinizi, tuslara basma surenizi, biseyi kopyala yapistir yapip yapmadiginiz, yuklediginiz profil fotosunu nekadar hizli yuklendigine kadar herseyi inceliyordur. Veya mesela hesabi acar acmaz neler yapildi? Bir username mi aratildi? Bir yerlere like mi atildi? gibi gibi birsuru algoritmasi var..
Ben daha complex sistemlerle ugarsiyorum, binance, coinbase, gig apps, revolut gibi gibi.. O yuzden instagrami tam olarak bilmiyorum.