Eski bir soru ama yeni gördüm, sektöre yeni adım atmak isteyen ve "Nereden başlasam?" diye düşünen başka dostlara da rehber olması için işin mutfağından samimi bir tecrübe aktarımı yapmak istedim. Öncelikle 3D yazıcı dünyasına şimdiden hoş geldin!
"Kullanması zor mu?" sorunun cevabı aslında hangi dönemde olduğumuza göre değişiyor. Eğer bu soruyu 5 yıl önce sorsaydın "Evet, bolca vida sıkacak ve ayar yapacaksın" derdim. Ancak günümüzde yeni nesil 3D yazıcılar neredeyse bir akıllı telefon kullanmak kadar kolaylaştı. Özellikle otomatik kalibrasyon (kendi kendini hizalama) özellikleri sayesinde "tak-çalıştır" rahatlığına kavuştuk. Başlangıçta 1-2 hafta dilini çözmek, dilimleme (slicing) programlarının mantığını kavramak için bir alışma süreci olur; sonrasında tamamen hayal gücüne kalırsın.
Hobi ve Gelecekteki Ticaret İçin Cihaz Önerisi:
Hem öğrenmesi inanılmaz kolay olan hem de ileride "ben bundan para da kazanayım" dediğinde seni yarı yolda bırakmayacak iki harika seçenek var:
Bambu Lab A1 veya A1 Mini: Piyasayı altüst eden, sıfır ayar gerektiren ve kusursuz çalışan cihazlardır. Hata payı neredeyse yoktur.
Creality Ender 3 V3 KE: Bütçe dostu, çok hızlı ve eski nesillerin aksine kullanıcıyı hiç yormayan harika bir başlangıç cihazıdır.
İşin En Büyük Sırrı: Malzeme (Filament) Seçimi
İleride bu işin ticaretine girmeyi ufaktan düşünüyorsan, müşteriye gidecek ürünün kalitesini yazıcıdan çok kullandığın hammadde belirler. Ucuza kaçıp kalitesiz malzeme alırsan makinen sürekli tıkanır, hevesin kaçar ve hobiden soğursun. Tam da bu yüzden, hem başlangıç seviyesindeki dostlarımızın sıfır sorunla basabilmesi hem de ticari üretimlerde kusursuz yüzeyler elde edilmesi için kendi üretimimiz olan RHINOLAB FİLAMENTLERİ'ni geliştirdik. Özellikle RHINOLAB PLA PREMIUM HS serimiz, yüksek hızlarda bile enjeksiyon kalıptan çıkmış gibi pürüzsüz sonuçlar verir.
Biz bu sektörde 12 yılı devirmiş, sadece makine satıp kenara çekilmeyen bir ekibiz. Kendi ithalatımız olan birinci sınıf cihazlar ve yedek parçalarla sistemini kurarken, aklına takılan en ufak sorunda veya yaşayacağın olası bir arızada profesyonel teknik servisimizle anında devreye giriyoruz. Yani bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin.
Eğer İstanbul'daysan, seni Pendik'teki merkezimize mutlaka bekleriz. Gel, o efsane sıcak çayımızı yudumlarken, bahsettiğim cihazları ve kendi ithalatımız olan o özel donanımları çalışırken kendi gözlerinle görerek ve inceleyerek aklındaki tüm soruları sor.
Şehir dışındaysan veya gelemiyorsan heyecanın hiç yarım kalmasın;
www.rhino3dprinter.com web sitemiz üzerinden Rhinolab filamentlerimizi, başlangıç dostu yazıcılarımızı ve seni bu dünyaya hazırlayacak harika blog yazılarımızı inceleyebilirsin. İhtiyacın olan her şeyi tüm Türkiye'ye kargo ile güvenle ulaştırıyoruz.