İyi forumlar arkadaşlar,
Bugün bir arkadaşa hazırladığım web sitesinin teslimini yaptım. Anlaşmamız 12.000₺ üzerindendi. Ödemeyi alacaktım, kendisi Coin olarak göndersem problem olur mu? diye sordu. Ben de açıkçası sorun olmayacağını söyledim.
Ancak yaklaşık iki saattir kendimi yiyip bitiriyorum. İlk başta yanlış adres verdiğimi veya bir hata yaptığımı düşündüm çünkü ödeme bir türlü hesabıma ulaşmadı. Utancımdan adama yazmaya bile çekindim.
Sonradan araştırınca olayın aslını öğrendim. Flash Coin diye bir dolandırıcılık yöntemi varmış. Sanki ödeme gönderilmiş gibi sahte bir işlem (hash) oluşturup dekont gösteriyorlar ama aslında blockchain üzerinde gerçek bir transfer gerçekleşmiyor.
Yani anlayacağınız, ödeme yapılmış gibi gösterilerek kandırılmaya çalışıldım.
İşin ilginç tarafı şu ki; site domaini ve yönlendirmeleri hala benim üzerimdeydi çünkü şablon olarak teslim etmiştim. Durumu fark eder etmez siteye gerekli yönlendirmeyi yaptım ve şu an siteye giren herkes bu sitenin sahibinin dolandırıcılık girişiminde bulunduğunu görebiliyor.
Bu tarz yöntemlerle insanları kandırmaya çalışanlara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Benim başıma geldi, başkasının başına gelmesin diye paylaşmak istedim.