Sanırım araç için gireceksiniz. Parayı teslim alabilmeniz için %40'lık kısmını ödemiş olmanız gerekiyor. Ağustos teslimi de ona göre planladığınızı var sayıyorum.
Bir nevi faizsiz kredi olduğu için büyük avantaj. Belirlenen süre geldiğinde gecikme ve mağduriyet yaşamıyorsunuz. Fakat dikkat etmeniz gereken önemli bir durum var;
Aracı alacağınız zaman kasko yaptırmanız zorunlu ve bu kaskoyu da Fuzul'un kendi sigorta şirketinden yaptırmanız zorunlu! Bu her ne kadar yasalara aykırı da olsa bunu katı bir şekilde zorunlu tutuyorlar.
Bu nedenle bir çok araç satıcısı, araçlarını Fuzul vb. firmalar aracılığıyla alanlara satmaktan vazgeçiyorlar. Çünkü siz "ben kendim kasko yaptırmak istiyorum" diye inat ederseniz, aracı satan kişiye ödemesini kesinlikle yapmıyorlar.
Şunu da eklemekte fayda var, bazı insanlar kaçırıyor; Ödeme günü geldiğinde Fuzul size çıkarıp parayı kesinlikle vermiyor, alacağınız aracı belirliyor, satışını alıyorsunuz noterden, sonrasında parayı aracı satan kişinin hesabına atıyor.
Tüm bunları dikkate alarak girin. Ek olarak, sisteme girdiğinizde çıkış yapamıyorsunuz.
Çoğu yanlış Bilgi...
Ben size rakamlarla aldığım arabayı ve süreci anlatayım...
Ben 70 Bin TL peşinat ayda 15 Bin taksitle 380 Bin Liralık Sisteme girdim.
Yani şöyle söyleyeyim. 70 bin lira peşinat benim adıma onların hesabında bende 310 bin onlardan borç aldım...
5 ayda 15 bin toplamda 75 Bin eder. + Bende 70 bin peşinat verdiğimi düşünürsek 145 Bin eder. Buna yaklaşık %35 eder... %40 değil...
Aracıma kasko yapılmadı, sigortasınıda kendimde yapabilirdim ama ilk arabam olduğu için onların firmaları ile özel yaptıracağım sigorta arasında 350 TL'lik bir fark olduğu için onlara yaptırdım.
Ödeme ile ilgili söyledikleriniz
doğru, parayı sisteme girene değil aracı satana noter satış işlemleri bittikten bir kaç saat sonra ödüyorlar...
Sistemde kalan paranızı peşin öderseniz istediğiniz zaman çıkabilirsiniz...
Arabayı/Evi almadan çıkmak istersenizde yatırdığınız KATILIM ÜCRETİ dışındaki paranızı iade ederler...
Yani istenirse sistemden çıkışta yapılabiliyor...