ilhanSEVEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kodlama bilgim sıfıra yakın, yapay zeka çıktıktan sonra benim gibilere basit işlemlerde büyük yardımı oluyor. Şimdiye kadar kodlama için gemini kullandım, pyhton programları için işi gördü. claude hiç kullanmadım, android studio ile uygulama düzenleme, yeni özellik ekleme vb. için önerir misiniz?
Gemini Python tarafında iş görüyordur evet, basit scriptlerde fena değil. Ama Android Studio ile uygulama geliştirme, özellik ekleme, hata ayıklama gibi işlere girince olay biraz değişiyor.
Claude'u kesinlikle dene derim. Sebebini anlatayım:
Android Studio ile çalışırken en büyük sıkıntı şu oluyor: bir yeri düzelteyim derken başka yeri bozuyor yapay zeka. Gemini'de bunu çok yaşarsın özellikle proje büyüdükçe. Claude bu konuda fark yaratıyor çünkü dosyanın bütününü anlıyor, sadece sorduğun yeri değil projenin mantığını kavrayıp ona göre cevap veriyor.
Android Studio işlerinde Claude'un iyi olduğu yerler:
Kotlin ve Java kodlarında hata bulmak ve düzeltmek, yeni özellik eklerken mevcut koda uyumlu şekilde yazması, layout XML dosyalarını düzenlemek, Gradle hatalarında çözüm üretmek, API entegrasyonu gibi biraz karmaşık işler. Bu tarz şeylerde Gemini bazen havadan cevap verebiliyor, Claude daha tutarlı.
Nasıl verimli kullanırsın:
Mesela Claude'a yazarken "Android Studio'da Kotlin ile çalışıyorum, şu Activity'de şu özelliği eklemek istiyorum" gibi bağlam ver. Hata alıyorsan hatayı komple yapıştır. Ne kadar detay verirsen o kadar nokta atışı cevap alırsın.
Bir de şunu söyleyeyim: Claude'un ücretsiz versiyonuyla başla, bir dene bak. Gemini ile arasındaki farkı kendin göreceksin zaten. Eğer yoğun kullanacaksan Pro versiyonu var ama önce ücretsizle test et derim.
Kısacası Android tarafında Claude'a geç pişman olmazsın. Dene bir sefer, beğenmezsen geri dönersin ama döneceğini sanmıyorum 😄

@İbrahimH;

Hocam selamlar, sağol ilgilendiğin için 👋
Benim yapay zekayla tanışıklığım bayağı eskiye dayanıyor. ChatGPT falan çıkmadan önce de bu işlerle ilgileniyordum ama asıl son 2 senede işin rengi değişti. Şu an günlük hayatımda yapay zekasız bir iş yapmıyorum desem yalan olmaz. Bot geliştirme, otomasyon, içerik üretim sistemleri, script yazımı derken elinizi neye atsam yapay zeka var işin içinde.
Forumda da görüyorsun zaten, Telegram botları, otomatik satış sistemleri, site üretim araçları gibi projeler paylaştım. Bunların hepsinde yapay zekayı aktif olarak kullanıyorum. Sadece "şu aracı dene güzel" diyen biri değilim yani, kendim yapıp deneyip sonra paylaşıyorum.
Beraber proje meselesine gelince, neden olmasın. Ama önce aklındaki projeyi bir anlat bakayım ne düşünüyorsun. Her şeye evet demem ama mantıklı bir iş görürsem el atamazsam bile yol gösteririm.